top of page

Nikšić: Poziv za radionicu “Lažne vijesti i sloboda govora”

PRIJAVE SU OTVORENE DO ČETVRTAK U 16 H

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore poziva mlade da učestvuju u edukativnoj radionici “Lažne vijesti i slobodan govora” u četvrtak 5. maja u Omladinskom klubu Nikšić sa početkom u 16 h.


Na radionici ćemo govoriti o prisustvu lažnih vijesti i njihovom uticaju na društvo, naročito na mlade. Daćemo savjete na koji način mladi mogu prepoznati takve vijesti.


Prijaviti se mogu mladi od 15 do 21 godine putem aplikacioni forme do četvrtka u 12 h putem linka u nastavku.Omladinski edukatori MOACG će govoriti o važnosti uzdizanja medijske pismenosti na znatno viši nivo. Učesnici će, pored društvenog karaktera radionice, imati priliku da razvijaju kritičko mišljenje.


Na radionici ćemo se baviti ljudskim slobodama - pravima na mišljenje, izražavanje... Važno je ne preći granicu slobode izražavanja, jer tada neminovno ulazimo u zonu govora mržnje.


Naši omladinski edukatori će staviti akcenat na asertivnost i brojne druge vještine, koje su nam važne da bismo gradili civilizovano društvo. Da li razumijemo odgovornost koju snosimo za svaku napisanu i izgovorenu riječ?


Zahvaljujemo administratorima Omladinskog kluba Nikšić na saradnji.


Vidimo se!

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page