top of page

Muhamed Đokaj na Obuci MOACG: Vi ste vlasnici vaših podataka!MOACG BANNER

Treće predavanje prvog dana Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine je održao član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacija Muhamed Đokaj. Predavač je kroz iscrpnu teoriju i primjere iz prakse približio učesnicima zbog čega su zaštita ličnih podataka i slobodan pristup informacijama krucijalna tema u današnjem dobu digitalizacije, te naglasio da „kršeći ljudska prava ne možete stvoriti pravo“.


MOACG CONTENT CREATORI OBUKA

Samo neke od tema s kojima su polaznici imali priliku da se upoznaju su istorijski pregled prava na privatnost, te način na koji funkcionišu međunarodni pravni okvir i domaća regulativa u ovoj oblasti. Predavač se osvrnuo na kompleksan odnos privatnosti i medija, slobodu izražavanja i objasnio prisutnima šta je to novinarski izuzetak.


MOACG CONTENT CREATORI OBUKA

Tokom predavanja je skrenuta pažnja na problematičan slučaj objavljivanja spiska lica koja su bila u samoizolaciji tokom pandemije COVID 19, koji nije bio jedinstven samo za Crnu Goru.


Đokaj je sve učesnike podsjetio na nešto što često uzimamo zdravo za gotovo: „Vi ste vlasnici vaših podataka“ i predavanje završio pozivom da se svi koji nešto više žele da saznaju o ovim temama bez ustručavanja obrate Agenciji i njemu lično, te je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje i poželio svima sreću u daljem radu i angažmanu.


MOACG CONTENT CREATORI OBUKA

Obuka za content creatore u oblasti zaštite životne sredine je dio projekta “Smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa” koju realizuje Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore u saradnji sa organizacijom KOD, Eko timom i Mrežom za promjene, uz finansijsku podršku Nacionalnog demokratskog instituta.


Obuka za realizuje u prostorijama Građanske kuće.

Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page