top of page

MOACG: Vodič o otvorenoj upravi (PDF - OGP Handbook) doprinosi informisanosti građana/ki

U okviru projekta "Uprava za građane", Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) je kreirala kratku Vodič o otvorenoj upravi "Uprava za građane i građanke", koja je u elektronskoj formi dostupna za preuzimanje OVDJE.


građani javna uprava OGP HANDBOOK Vodič o otvorenoj upravi MOACG Mreža za omladinski aktivizam Organizacija KOD NDI

Otvorena uprava postavlja temelj svakog zdravog demokratskog društva, omogućavajući transparentnost i odgovornost vlasti i ravnopravno učešće građanki i građana u procesima koji ih se tiču.

Ovaj Vodič pruža osnovne informacije o otvorenoj upravi i Partnerstvu za otvorenu upravu kao okosnice reformskih procesa u sistemu uprave Crne Gore. Isti je nastao iz uvjerenja da su informisane građanke i građani, koji su voljni i osposobljeni da aktivno učestvuju u donošenju odluka koje oblikuju njihovu zajednicu, najvažniji akter temeljnih i kvalitetnih promjena na bolje.


Kroz zajedničke napore, možemo graditi društvo koje odražava interese i potrebe svih građanki i građana.


Vodič o otvorenoj upravi "Uprava za građane i građanke" je kreiran u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Handbook - Uprava za građane
.pdf
Download PDF • 10.94MB

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page