top of page

Kirsanov učešćem u Studentskoj interkulturalnoj večeri predstavila istoriju i kulturu Crne GoreNa početku večeri, studentima na razmjeni predstavili smo kulturno-istorijsko nasljeđe Crne Gore. Sofija Kirsanov, koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, je inspirativnom prezentacijom prisutne upoznala sa istorijom i kulturom naše zemlje.


SOFIJA KIRSANOV

U četvrtak, 9. marta 2023. godine, u organizaciji Kancelarije za mlade - Sekretarijata za lokalnu samoupravu, a uz saradnju sa Omladinskim centrom Podgorica, Kancelarijom za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore i Univerzitetom Mediteran, održano studentsko interkulturalno veče.Studenti na razmjeni iz više evropskih država poput Njemačke, Španije, Rumunije i Poljske, imali su priliku da prisutnima prezentuju kulturno-istorijsko nasljeđe sopstvenih zemalja. Ovo je bila lijepa prilika da se prisutni detaljnije upoznaju sa bogatom istorijom i kulturom prezentovanih zemalja. Na kraju, Dijana Leković ispred Unije srednjoškolaca prezentovala je prirodne ljepote Crne Gore, čime je prvi dio večeri koji je bio rezervisan za prezentovanje zemalja završen.Drugi dio večeri bio je posvećen neformalnoj diskusiji i druženju, tokom koje su prisutni bili u prilici da upoznaju muzičku i gastronomsku kulturu i tradiciju kako Crne Gore, tako i zemalja koje su bile prezentovane.


Ova aktivnost imala je za cilj da mladi kroz zabavu i druženje unaprijede socijalne konekcije i spoznaju iskustva vršnjaka iz drugih zemalja.


Zahvaljujemo Kancelariji za mlade na lijepoj i uspješnoj saradnji.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page