top of page

MOACG "SKUPILA VJEKOVE" U NJEGOŠEVOM PARKU

U subotu, 3. septembra, sa početkom u 20 časova, održan je kulturno-umjetnički program pod nazivom "Noć skuplja vjekove". Ovaj događaj predstavlja nastavak saradnje MOACG i NB "Radosav Ljumović", a sadržaj programa je osmislila koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG, Sofija Kirsanov.



Za izvedbu programa, koji je sadržao lirske i prozne elemente - stihove Njegoša, Jevrema Brkovića, Lesa Ivanovića, Ratka Vujoševića i Dušana Kostića, crnogorsku narodnu poeziju, kao i čuvene riječi Veljka Vlahovića o Crnoj Gori, bili su zaduženi volonteri MOACG. Naši mladi su iznova dokazali raspon svojih talenata, a ove večeri imali smo priliku da uživamo u naraciji Marije Boljević i Đurđe Marić, kao i u izvedbama Đine Šišević, Sofije Kirsanov, Davida Vukićevića, Jane Đukić, Ilije Boškovića, Radivoja Durutovića, Marije Keković i Alde Šalje.



Program je privukao veliki broj građana Podgorice koji su svoje oduševljenje iskazali gromoglasnim aplauzima, te ukazali na značaj promocije crnogorske kulture, kao i afirmacije mladih kreativaca. Vođeni pozitivnim povratnim informacijama, članovi MOACG pripremaju brojne aktivnosti na polju kulture koje će se realizovati u predstojećim mjesecima.



Zahvaljujemo se NB "Radosav Ljumović" na divnoj saradnji, kao i Glavnom gradu koji nam je ustupio prostor za izvedbu koji se simbolički i energetski poklapao sa tonom programa.



efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page