top of page

Radionica MOACG: Dragišić i Jovetić o studiranju u Italiji i Španiji - Prijavi se


Sa ciljem bolje edukacije, sticanja iskustva i unapređenja položaja mladih u Crnoj Gori, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore organizuje informativne radionice čija će tema biti studiranje u inostranstvu.


Radionice će se održavati online dva puta sedmično putem Teams platforme, počev od 25.01, pa sve do sredine februara. Ovaj ciklus radionica sadržaće kratku obuku o studiranju u inostranstvu, a zatim će učesnici biti u mogućnosti da steknu jasniju sliku o studijama u čak 9 zemalja, kroz iskustva naših gostiju na radionicama, koji će im vjerujemo sa zadovoljstvom odgovoriti na pitanja i pružiti podršku bez obzira na njihov konačan izbor.Studije u Italiji i Španiji

Tokom ovih radionica biće riječi o prednostima i manama studiranja vani, promjenama i odricanjima koje ono iziskuje ali i o preduslovima za dobijanje stipendije, intervjuu i procesu aplikacije za istu.Prva radionica biće održana u četvrtak, 25. januara 2023. godine sa početkom u 18 h i ticaće se studiranja u Italiji i Španiji. Naši gosti biće Filip Jovetić, student Pravnog fakulteta Univerziteta u Kadizu u Španiji i Nemanja Dragišić master student sajber bezbjednosti Univerziteta u Padovi u Italiji. Ohrabrujemo mlade širom Crne Gore koje zanima studiranje u inostranstvu da se prijave i saznaju sve informacije direktno, kroz iskustva naših sagovornika. Moderatorke tokom radionica biće Una i Tara Đukić, predstavnice Organizacionog odjeljenja Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.


Studije u Italiji i Španiji


Na ovaj način mi ne pospješujemo i ne podržavamo odliv mozgova, već se fokusiramo na mlade koji imaju želju da znanja stečena u inostranstvu koriste ovdje, i da upravo i na takvim ljudima počiva prosperitet Crne Gore. Čvrsto vjerujemo da će oni doprinijeti na putu daljeg razvoja Crne Gore .

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page