top of page

MOACG održala radionicu u SEŠ "Mirko Vešović"

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore je organizovala radionicu na temu “Srednjoškolci protiv vršnjačkog nasilja” u ponedjeljak, 21. februara.

EDUKATIVNA RADIONICA - MOACG

Omladinski edukatori i aktivisti MOACG Lana Jovetić, koordinatorka za zaštitu ljudskih prava i sloboda, i David Vukićević, predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore su govorili o važnosti prepoznavanja nasilja, kao i načinima pravovremenog reagovanja. Bila je organizovana diskusiju o tome čija je odgovornost za nasilje.


EDUKATIVNA RADIONICA - MOACG

Predstavnici MOACG su govorili o razlozima za ispoljavanje nasilja, ali i o načinima kako se izboriti s istim i kome se obratiti za pomoć. Učenici su imali priliku da razmijene stavove i iskustva, ali i saznaju koje su to grupe najpogođenije.


EDUKATIVNA RADIONICA - MOACG

Edukatori su dali savjete za odgovorno postupanje u cilju zaštite, bilo da se radi o predmetu ili svjedoku nasilja. Nakon diskusije, učenici su bili dio edukativne i zabavne radionice. Učestvovanjem u istoj, mladi su imali priliku da primijene stečeno znanje o pravovremenom reagovanju u slučaju da su žrtve ili posmatrači nasilja.


EDUKATIVNA RADIONICA - MOACG


Zahvaljujemo Školi na pozivu i Klubu Glas protiv nasilja, posebno predstavnicama Belmi Fetić i Lani Vukčević, na gostoprimstvu.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page