top of page

Mladi naučili kako da reaguju u slučaju pojave zemljotresa



U ponedjeljak, 22. januara u Omladinskom klubu Podgorica, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore je održala edukativnu radionicu na temu zemljotresa.

Na radionici, prisutni su stekli osnovna znanja o prirodi, uzrocima i posljedicama zemljotresa. Diskutovali su o preventivnim mjerama, pravilnom ponašanju tokom potresa i važnosti edukacije za smanjenje rizika.


katarina ivanovic moacg zemljotresi crna gora mladi

Učesnici su aktivno učestvovali u kvizu, provjeravajući svoje novostečeno znanje o zemljotresima. Kroz pitanja i odgovore, dodatno su utvrdili informacije koje su naučili tokom radionice.


omladinski klub glavni grad podgorica moacg mladi

Imajući u vidu da se i Crna Gora nalazi u jednom trusnom području te da nosimo istorijski teret traume izazvne zemljotresom 1979. godine, od velike je važnosti da skrenemo pažnju mladih i cjelokupnog društva na značaj ove teme, koristeći priliku da upozorimo i na rizik neplanske gradnje koji ona u ovom kontekstu izaziva.


katarina ivanovic moacg zemljotresi

Radionicu je na bazi vršnjačke edukacije održala volonterka MOACG Katarina Ivanović. Aktivnost je dio Plana aktivnosti Tima za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page