top of page

MASTER - Upitnik o socio-ekonomskom položaju mladih u Crnoj Gori

Projekat “Mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti mladih” predstavlja zajednički napor Mreže za evropske politike- MASTER”-a i partnerske organizacije ,,Nacionalni osmijeh Crne Gore” da doprinesu smanjenju nezapošljenosti mladih koji su u riziku od socijalne isključenosti.


Master - mentorskom podrškom do ekonomske sigurnosti

Posljednji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori u 2021. godini- kroz poglavlje 19- Socijalna politika i zapošljavanje ističe da u dijelu politike zapošljavanja nedostaju sistemski prikupljani podaci, kao i djelotvornost i prisutnost aktivnih mjera rada kada je riječ o mladima.


Imajući u vidu navedeno, jedna od aktivnosti projekta jeste prikupljanje podataka o socio-ekonomskom položaju mladih ljudi u Crnoj Gori, pogotovo onih mladih koji se nalaze u nepovoljnijem položaju (mladi bez roditeljskog staranja i mladi iz socio-ugroženih porodica).


Upitnik možete naći na sljedećem linku:


Svakako, ovo je prava prilika da vidimo stavove i mišljenja mladih po pitanju socijalne i ekonomske sigurnosti. Pored toga, mladi će putem popunjavanja upitnika sugerisati koji su to glavni nedostaci i dati preporuke za unaprjeđenje ove oblasti. Stoga, vrlo je važno da Upitnik popuni što veći broj mladih ljudi.


Konačno, ispunjavanjem ankete mladi će biti u prilici i da se prijave za mentorsku podršku i radionice o ekonomskom osnaživanju mladih, koje će se održavati od septembra mjeseca.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page