top of page

OTVARANJE SERIJALA "KRUŽIOCI" - LIKOVNA UMJETNOST U CRNOJ GORI

U 18 časova 16. marta u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ uz koordinatorku mr Blanke Marković otvoriće se serijal „Kružioci“.

Ljudska misao je raznovrsna i nju ne graniče pojmovi kao što su umjetnost, nauka ili kultura, već je njena geneza uvijek pomalo mutna. Ovo je program ukrštanja različitih sfera umjetnosti, kulture i nauke.


Prvi program u okviru ovog serijala biće posvećen savremenoj crnogorskoj likovnoj sceni. O temi će diskutovati:

  • mr Anja Marković – kustoskinja Centra savremene umjetnosti

  • Brigita Antoni – vizuelna umjetnica

  • doc. dr Zdravko Delibašić – umjetnik i prodekan za nastavu na Fakultetu likovnih umjetnosti

  • mr Adrijana Gvozdenović – vizuelna umjetnica.


KRUŽIOCI - MOACG
Oglas Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" za navedeni događaj

„Namjera je okupiti relevantne figure, pojedince ali i predstavnike crnogorskih institucija koji djeluju u domenu vizuelnih umjetnosti počevši od obrazovnog sektora – likovne akademije i fakulteta na kojima stasavaju generacije mladih umjetnika i kulturnih radnika; zatim predstavnike kulturnih institucija koje sprovode određenu kulturnu politiku, kreiraju sadržaje, daju prostor, zastupaju i promovišu umjetnost i umjetnike; te na kraju i relevantne crnogroske autore koji se aktivno bave vizuelnom umjetnošću u Crnoj Gori i inostranstvu.
Program Kružoci namijenjen je zainteresovanoj javnosti, ali prenstveno mladima, te se razgovorima u okviru pojedinačnih večeri želi ocrtati razvojna putanja umjetnica i umjetnika u crnogorskim ali i globalnim okvirima kao i ostvariti određeni uvid u funkcionisanje jednog takvog sistema“ – navodi Blanka Marković.

Izvor: JU Narodna biblioteka "Radosav Ljumović"

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page