top of page

Konkurs za najbolje ECO HUNTERSE u akciji za smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa i zaštite životne sredine

eco huntersi ilegalna eksploatacija šljunka eksploatacija šuma

Poziv je namijenjen mladim ljudima iz svih gradova Crne Gore uzrasta od 15 do 30 godina, koji su kreativni i žele da se oprobaju u kreiranju foto i video sadržaja na temu „Crne ekološke tačke u Crnoj Gori za koje nijesmo znali“. Cilj konkursa jeste podsticanje mladih na uključivanje u akciju za smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa i zaštite životne sredine.


KVALIFIKOVANI APLIKANTI (Ko se može prijaviti?)

Na konkurs za Eco hunterse mogu se prijaviti mladi iz cijele Crne Gore uzrasta od 15 do 30 godina, koji ispune uslove propisane konkursom.


TEMA

„Crne ekološke tačke u Crnoj Gori za koje nijesmo znali“


ROK ZA PRIJAVE

Konkurs je otvoren 20. juna 2024. godine i trajaće do 1. septembra 2024. godine, kada će biti odabrano 20 najboljih foto i/ili video radova koji će biti istaknuti na izložbi „Eco huntersi Crne Gore“ i 3 pobjednička rada koja će biti proglašena i nagrađena na izložbi.


PRAVILA KONKURSA

Potrebno je kreirati autentičan foto ili video sadržaj na zadatu temu uz propratni tekst/kratku priču koja ga opisuje. Fotografiju ili video uz opis potrebno je objaviti kao objavu (instagram ili facebook post) na svom instagram ili facebook nalogu uz hashtag #ecohunters i zapratiti i tagovati @nvo_moacg. Da bi učešće bilo validno, neophodno je da tvoj nalog bude otključan, tj. javan (public).


Broj fotografija i/ili videa po osobi nije ograničen. U obzir dolaze fotografije i video snimci u boji, kao i crno-bijeli. Fotografije i video snimci ne mogu biti naknadno dorađivani. Organizatori zadržavaju pravo da od takmičara zatraže RAW fajl. Kada je riječ o nagrađenim fotografijama ili video sadržajima, ovo će biti obavezno kao dokaz autentičnosti, kao i za štampu. Sve poslate fotografije ne smiju da sadrže oznake, potpis, inicijale, okvire, bordure, logotipe ili bilo koju drugu referencu koju je učesnik sam dodao.


Prilikom kreiranja fotografije ili videa potrebno je poštovati Zakon o zaštiti ličnih podataka Crne Gore!

Učešće na konkursu je besplatno.

Organizator zadržava pravo da promijeni uslove konkursa u bilo kojoj fazi, uz pravovremeno obavještenje takmičarima putem vebsajta www.moacg.me i MOACG kanala komunikacije.


Nakon objavljivanja fotografije/videa na instagram ili facebook nalogu, potrebno je popuniti prijavni formular, kako bi bio/bila siguran/a da je tvoj rad u takmičenju, a kako bismo te u slučaju da baš tvoj rad bude najbolji mogli kontaktirati. Podatke o takmičarima koristi Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore u administrativne svrhe. Sa trećim stranama, podaci će biti razmjenjivani samo u svrhe izvještavanja ili objavljivanja pobjedničkih fotografija. Učesnici učešćem u konkursu pristaju na pomenute uslove.


Molimo vas, pročitajte detalje o odricanju od odgovornosti prije učešća na ovom konkursu:

„Ovim potvrđujem da fotografija/video koji prijavljujem na konkurs za najbolju fotografiju/video jeste moje originalno djelo i da niko ne polaže autorska prava na njega te da ako polaže, da sam ja njihov jedini nosilac. Ovim takođe potvrđujem da sam stariji/a od 15 godina. Ovu fotografiju/video prilažem kao izraz sopstvene kreativnosti i razumijem da će ona biti objavljena kao moje originalno djelo sa mojim autorskim pravima. Učešćem na ovom konkursu dozvoljavam Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore da koristi moje sadržaje nad kojima polažem autorska prava. Razumijem da će moja prijava biti predmet razmatranja prije nego što bude prihvaćena na konkurs. Ukoliko je moja fotografija/video uvredljiv/a, na vještački način poboljšan/a, ukoliko predstavlja animaciju ili je suviše niskog kvaliteta, razumijem da može biti diskvalifikovana. Razumijem da fotografije/videi koji su na bilo koji način uvredljivi, predstavljaju govor mržnje, promovišu ili podstiču rodnu, nacionalnu, vjersku, političku ili diskriminaciju bilo kog drugog oblika, neće biti uzete u obzir!“


NAČIN SELEKCIJE

Po isteku roka za prijavu na konkurs, Komisija za evaluaciju prijava na Konkurs za najbolje Eco hunters-e će evaluirati prijave najkasnije do 7. septembra. Komisija će za sve pristigle prijave utvrditi prvenstveno da li su sva pravila konkursa ispoštovana, pa će svi radovi koji u potpunosti nijesu ispoštovali pravila konkursa biti diskvalifikovani. Nakon toga, Komisija će odabrati 20 radova sa najvećim brojem lajkova koji će biti po završetku konkursa objavljeni na instagram profilu @nvo_moacg i istaknuti na izložbi „Eco hunters-i Crne Gore“ koju će MOACG organizovati, a Komisija će odabrati 3 pobjednička rada koja će biti nagrađena na izložbi vodeći se sljedećim kriterijumima: kvalitet, inovativnost, autentičnost, realan prikaz.


DODATNE INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) putem mejla nvomoacg@gmail.com do 20. jula, a sva pojašnjenja će biti javno objavljena na sajtu MOACG do 1. avgusta tekuće godine.


„Konkurs za najbolje eco hunters-e“ je dio projekta „Smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa“, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore realizuje u saradnji sa Organizacijom KOD, Eko timom i Portalom Zumiraj.me, a uz finansijsku podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).


eksploatacija prirodnih resursa crne ekološke tačke crna gora


Commentaires


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page