top of page

KIC HEPENING "SEMPRE IUVENIS" POVODOM 55 GODINA POSTOJANJA

Updated: Feb 10, 2022

Jedinstvenim teatarsko - muzičkim KIC hepeningom “Semper Iuvenis”, u četvrtak, 16. decembra, u velikoj sali sa početkom u 20h, KIC “Budo Tomović” obilježio je pet i po decenija uspješnog rada.

KIC HEPENING - MOACG

KIC HEPENING je okupio oko 150 učesnika, kako umjetnika koji su prije 55, 40, 25 ili 10 godina počinjali svoje karijere na scenama Doma omladine i KIC-a, tako i današnje umjetničke KIC - snage iz Foruma mladih pisaca, DODEST-ove radionice glume, folklornog ansambla, KIC pop hora, dječji hor Zvjezdice i druge.


Naša koordinatorka za ljudska prava i slobode Lana Jovetić, zajedno sa omladinskom aktivistkinjom Marijom Blažević, prisustvovala je i uživala u raznovrsnom programu. Na ovaj način MOACG želi da podstakne mlade da učestvuju i prate kulturno-umjetničke događaje u zajednici, s obzirom na to da isti imaju značajan doprinos u izgradnji individue.

Program je obuhvatio sve segmente rada ove institucije i na zanimljiv način iznio slijed najvažnijih događaja i umjetnika plasiranih upravo od strane Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović".


Događaj je realizovan po ideji direktorke KIC-a i ovogodišnje dobitnice nagrade "19. decembar" Snežane Burzan Vuksanović, u produkciji KIC-tima, reditelj KIC hepeninga “Semper Iuvenis” je Zoran Rakočević, a scenario potpisuje Nada Bukilić.


Dio hepeninga činili su: pjevači - Branka Šćepanović, Nenad Knežević Knez, Edo Abdović, Bojan Marović, Žuti Serhatlić, Jelena Božović, Dijana Hazirović, Katarina Bogićević, Nemanja Petrović, glumci - Julija Milačić, Sejfo Seferović, Đorđe Tatić, Milica Šćepanović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić, violinista Viktor Huter, harmonikaš Aleksandar Saša Magovčević, gitarista Mladen Nikčević, balerina Kristina Mrkić nekadašnji urednik likovnog programa Doma omladine Nikica Raičević, a svoj doprinos proslavi, dale su i dirigentice Zoja Đurović i Ana Klepić, koreografkinja Viktorija Strugar i drugi.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page