top of page

KIC "BUDO TOMOVIĆ" - RADIONICA KREATIVNOG PISANJA

JU KIC „Budo Tomović“ organizuje radionicu kreativnog pisanja za mlade autore (prvenstveno srednjoškolce i studente) koju će, od 19. marta do 30. aprila, voditi pisac Vasko Raičević. Radionica će se održavati subotom, od 13 sati u Multimedijalnoj sali KIC-a.


RADIONICA KREATIVNOG PISANJA KIC - MOACG

Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu tekstova za zajedničku knjigu mladih pisaca, koja će po završetku kursa biti objavljena u izdanju KIC-a „Budo Tomović”.


Kurs se održava u okviru redovnih aktivnosti Informativno-edukativnog programa KIC-a i za polaznike je besplatan.


Zainteresovani treba da pošalju svoj CV, motivaciono pismo i jedan autorski rad na e-mail: kicknjizevni@gmail.com, najkasnije do 15. marta 2022. godine. Broj polaznika je ograničen. Starosna granica je 30 godina.Biografija mentora radionice:

Vasko Raičević (Podgorica, 1979) osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Komad Dobra smrt postavljen u Crnogorskom narodnom pozorištu. Isti komad je postavljen i u pozorištima u Rusiji, u Toboljsku i Rostovu na Donu. Sa komadom Kalina proces pobijedio na konkursu za najbolji crnogorski savremeni dramski tekst 2012. Drame i kratke priče su prevođene na engleski, ruski, njemački, slovenački i poljski jezik. Knjiga Drame objavljena u izdanju OKF i CDNK (2015). Knjiga Kalina proces objavljna u izdanju CNP (2017). Kratke priče objavljivane u časopisima Ars i Artikulacije (Hrvatska). Eseji u časopisima Lingua Montenegrina i Ars. Član Crnogorskog društva nezavisnih književnika (CDNK). Radio kao asistent na predmetu Dramaturgija na cetinjskom FDU. Trenutno asistent na predmetu Svjetska književnost (Antika i Srednji vijek) na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost. Član crnogorskog PEN centra.

Izvor: JU Kulturno-informativni centar "Budo Tomović" Podgorica


Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page