top of page

Kancelarija za mlade i MOACG pozivaju na radionicu "Da presudimo predrasudama"

Updated: Oct 4, 2022

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Kancelarija za mlade Glavnog grada organizuju radionicu u nizu aktivnosti pod nazivom “Da presudimo predrasudama”.



Mladi će imati priliku da se upoznaju sa predrasudama, kako one nastaju, kako se šire, i kakav trag ostavljaju na društvo i pojedince. Mladi će u praktičnom dijelu radionice moći da na konkretnim i interaktivnim primjerima da primjene stečeno znanje.



Diskurs na temu zdravlja mladih najčešće se odnosi na fizičko zdravlje. Iako je neophodno govoriti o fizičkom zdravlju mladih, mentalno zdravlje nerijetko biva zanemareno, što objašnjava podatke raznih svjetskih organizacija o mentalnim problemima s kojima se mladi ljudi nose, i posljedicama istih.



Predrasude su jedan od glavnih faktora koji utiče na smanjenje nivoa samopouzdanja i narušavanje mentalnog zdravlja svih ljudi, a najviše mladih. S namjerom da pokrenemo zdravu diskusiju na ovu temu među mladim ljudima, te da informišemo omladinu o predrasudama i njihovim posljedicama, MOACG organizuje ovu radionicu u saradnji sa Kancelarijom za mlade - Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada.


Radionica se održava u srijedu, 5. oktobra sa početkom u 17 h u Birziminium HUB-u (Centar kompetencija Podgorica kod Trga nezavisnosti).


Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 15 do 25 godina putem prijavne forme do srijede u 14 h.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page