top of page

Javni poziv za Razgovor o otvorenim podacima sa kanadskim i internacionalnim stručnjakom


MOACG

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Organizacija KOD organizuju Razgovor o otvorenim podacima sa kanadskim stručnjakom za otvorene podatke Jean-Noé Landry u srijedu 30. avgusta od 19 časova do 20.30 časova u M:tel Digitalnoj Fabrici ( Ul. Vuka Karadžića, 2-6, Podgorica).


Open Data Talk MOACG

Jean-Noé Landry je istaknuti stručnjak za otvorene podatke i osnivač jedne od vodećih inicijativa za otvorene podatke Open North. Iako je stekao iskustvo u oblasti otvorenih podataka u Kanadi, ima dobro zaokruženu ekspertizu koju je podijelio u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji, Keniji, Tunisu, Ukrajini, Gruziji, Alžiru i na Zapadnoj obali.


Ovaj događaj pružiće priliku tehnološkoj zajednici, članovima civilnog društva, inovatorima, preduzetnicima i drugim zainteresovanim stranama da razgovaraju sa Jean-Noé Landry o upotrebi otvorenih podataka u Crnoj Gori. Tokom razgovora, u fokusu će biti pitanje kako se otvoreni podaci mogu koristiti za rješavanje problema poput korupcije, turizma, okoline, kroz studije slučaja i učesnici su pozvani da aktivno sudjeluju i podijele svoje ideje i iskustva, ili postavljaju pitanja.Napominjemo da će se događaj realizovati na engleskom jeziku, te da prevod neće biti obezbijeđen.


Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka najkasnije do poneđeljka, 28. avgusta u 13 časova.


OPEN DATA TALK MOACG

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page