top of page

Javni poziv za Razgovor o otvorenim podacima sa kanadskim i internacionalnim stručnjakom


MOACG

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Organizacija KOD organizuju Razgovor o otvorenim podacima sa kanadskim stručnjakom za otvorene podatke Jean-Noé Landry u srijedu 30. avgusta od 19 časova do 20.30 časova u M:tel Digitalnoj Fabrici ( Ul. Vuka Karadžića, 2-6, Podgorica).


Link za prijave.

Open Data Talk MOACG

Jean-Noé Landry je istaknuti stručnjak za otvorene podatke i osnivač jedne od vodećih inicijativa za otvorene podatke Open North. Iako je stekao iskustvo u oblasti otvorenih podataka u Kanadi, ima dobro zaokruženu ekspertizu koju je podijelio u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji, Keniji, Tunisu, Ukrajini, Gruziji, Alžiru i na Zapadnoj obali.


Ovaj događaj pružiće priliku tehnološkoj zajednici, članovima civilnog društva, inovatorima, preduzetnicima i drugim zainteresovanim stranama da razgovaraju sa Jean-Noé Landry o upotrebi otvorenih podataka u Crnoj Gori. Tokom razgovora, u fokusu će biti pitanje kako se otvoreni podaci mogu koristiti za rješavanje problema poput korupcije, turizma, okoline, kroz studije slučaja i učesnici su pozvani da aktivno sudjeluju i podijele svoje ideje i iskustva, ili postavljaju pitanja.


Link za prijave.


Napominjemo da će se događaj realizovati na engleskom jeziku, te da prevod neće biti obezbijeđen.


Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka najkasnije do poneđeljka, 28. avgusta u 13 časova.


OPEN DATA TALK MOACG

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page