top of page

Invokacije: održano pjesničko veče mladih pjesnika

U četvrtak, 27. aprila 2023. godine, sa početkom u 19 časova, održano je Pjesničko veče mladih pjesnika u Podgoričkoj knjižari. Pjesničko veče su organizovali Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" u okviru projekta "(In)vokacije", koje slavi grčke muze, a samo veče bilo je posvećeno Erato, grčkoj muzi zaštitnici lirske poezije.

Pjesničko veče

Mlade pjesnikinje Sofija Drakulović, Teodora Bojana Jovanović i Sofija Kirsanov govorile su svoju poeziju i razgovarale o njoj, o tome kako i kada su počele da pišu, ko su im književni uzori, o inspiraciji, položaju mladih pjesnika u Crnoj Gori i stanju u sferi umjetnosti, a moderatorka diskusije bila je rukovoditeljka Medijskog odjeljenja MOACG Teodora Stijepović, koja je takođe pročitala stihove čija je autorka.


Publika je pozdravila stihove mladih pjesnikinja aplauzom i riječima hvale, a zajednički zaključak bio je da mladi pjesnici i pjesnikinje imaju mnogo da ponude Crnoj Gori i da njihov talenat treba njegovati od samog početka njihovog književnog puta, ali i treba njegovati ljubav prema čitanju i pisanju među svim mladim ljudima.


Ovom prilikom zahvaljujemo NB "Radosav Ljumović" na saradnji i Podgoričkoj knjižari na ustupljenom prostoru, ugodnoj atmosferi i podršci!



efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page