top of page

In(vokacije): Uspješno realizovan razgovor sa glumicom Brankom Otašević


U utorak, 15. avgusta, sa početkom u 20 časova, u područnom odjeljenju Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" - Kući Stojanovića, uspješno je održano veče „Razgovor s glumicom”, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta u organizaciji Glavnog grada Podgorice i Sekreterijata za kulturu i sport.

Moderatori večeri bili su koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG Sofija Kirsanov i predsjednik MOACG David Vukićević. a gošća je bila uvažena glumica Branka Otašević.

Veče je započelo riječima dobrodošlice od strane Sofije i Davida, a potom su učesnici imali jedinstvenu priliku da se upuste u dubinu glumačke profesije i kulture uopšte. Ovaj razgovor nije samo približio mladima svijet glume, već je osvetlio i ulogu pozorišta u društvu, kao i njen uticaj na pojedince i kolektivnu svijest.

Branka Otašević je prenijela publici svoje bogato iskustvo i strast prema glumi, te dragocjena saznanja o procesu pripreme za uloge, vezi sa likovima koje tumači i važnosti kulture za mlade. Otvoreno je govorila o svojim iskustvima, izazovima i lijepim trenucima tokom karijere.

Publika je imala priliku da postavi pitanja i interaguje sa Brankom Otašević, čime je dodatno obogaćen dijalog i omogućen direktan kontakt između umjetnice i publike.

Ovaj događaj je potvrdio da umjetnost, posebno pozorište, ima moć da pomjera granice, inspiriše, pokreće pozitivne promjene u društvu i otvara nove perspektive.


Zahvaljujemo Branki Otašević i NB "Radosav Ljumović" na uspješno realizovanom događaju. MOACG posvećeno nastavlja sa promovisanjem umjetnosti i kulture među mladima i širom zajednicom.


Ovaj događaj je, podsjećamo, dio projekta "(In)vokacije", koji MOACG realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović", a u skladu sa koncepcijom projekta, posvećen je grčkoj muzi Melpomeni, zaštitnici tragedije.





efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page