top of page

Đukićeva se sa mladima iz Evrope usavršavala u oblasti preduzetništva i zapošljivosti mladih


MOACG

Članica Organizacionog odjeljenja Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, Jana Đukić je na poziv NVO ADP-Zid , u utorak i srijedu, 07.02. i 08.02. u UPbeat hub-u, učestvovala u dvodnevnom treningu o Design Thinking LAB metodologiji. Kroz ovu metodu, ona se zajedno sa 20 mladih iz Evrope, na engleskom jeziku edukovala o preduzetništvu i zapošljivosti mladih.


Jana Đukić

Design Thinkg LAB predstavlja metodologiju kreativnog razmišljanja i inovativnih pristupa rješavanju problema koji se zasniva na dizajnerskim alatima za integraciju potreba ljudi. Sastoji se iz 5 ključnih faza: saosjećati, definisati, zamisliti, praviti prototipe i testirati. Osim spomenutih, koriste se i alati poput vizualizacije, mape uma, brainstorming-a i razvoja koncepta.


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, kroz saradnju sa drugim organizacijama NVO sektora, u kontinuitetu pruža prilike i podstiče usavršavanje članova organizacije, kako bi oni bili pravi primjer mladih ljudi, omladinskih aktivista, koji su spremni i sposobni da društvo mijenjaju nabolje.


Ohrabrujemo mlade Crne Gore da slijede Janin primjer i da iskoriste prilike koje im se pružaju, kako bi kroz neformalno obrazovanje stekli dodatna znanja i vještine, te razvili kompetencije koje će im biti od značaja u budućnosti.
Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page