top of page

DANI MLADIH UKRAJINSKIH TALENATA U KIC-u „BUDO TOMOVIĆ“

Updated: Feb 10, 2022

Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ biće domaćin manifestacije „Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori“ koja će se održati od 25. do 31. oktobra.


Događaj će obuhvatiti koncert talentovanih ukrajinskih vokalnih umjetnika uzrasta od 14 do 16 godina koji će biti upriličen 25. oktobra sa početkom u 20 sati. Koncertu će prethoditi otvaranje izložbene postavke od 19 h, a obuhvatiće radove djece i omladine, uzrasta od 5 do 25 godina. Posjetioci će moći da je pogledaju do 31. oktobra.Manifestaciju organizuju Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, uz podršku organizacije STUDIORAR i KIC-a "Budo Tomović", a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine. Generalni partner je kompanija Windrose Airlines.

U okviru muzičkog segmenta dogđaja, na koncertu će nastupiti pobjednici državnih i međunarodnih takmičenja Daniil Usov, Kateryna Derevinska i Kristina Brutyan, koji će se pored izvedbi svjetskih poznatih hitova predstaviti i ukrajinskim pjesmama. Riječ je o mladim umjetnicima koji su već imali prilike da pokažu svoj talenat na brojnim festivalima u Ukrajini i šire i vrlo uspješno grade svoje muzičke karijere.


U okviru likovnog segmenta biće otvorena izložba oko 60 radova pobjednika III međunarodnog umjetničkog festivala MALYUY.UA. Selekcija radova odraz je vještina mladih umjetnika iz cijele Ukrajine, uključujući i marginalizovane grupe - djecu boraca, ratnih invalida, djecu bez roditelja... Najbolje radove je birao cijenjeni žiri crnogorskih kulturnih i umjetničkih poslenika predsjedavajuća žirijem Anastasija Miranović, a dok su članovi bili Darko Drljević, Snežana Burzan, Mirko Dragović, Vanja Vuković, Gordana Tomašević, Roman Đuranović, Matan Vukčević i Hajdana Kostić. Predstavljeni radovi su na različite teme, a mladi umjetnici su u izradi koristili razne tehnike (ulje, akvarel, gvaš, olovke, rapidograf, kolaži, računarska grafika itd).


Više informacija o manifestaciji je na zvaničnom sajtu : http://adrum.com.ua/

"Napominjemo da važe mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore.", navode iz KIC-a.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page