top of page

CRNA GORA PRVA U EVROPI PO OBOLIJEVANJU I SMRTNOSTI OD RAKA GRLIĆA MATERICE



Crna Gora je 4. Februar, Svjetski dan borbe protiv raka, dočekala sa zabrinjavajućom statistikom. O tome govore riječi iz naslova, a o veličini ovog problema i uopšte o bolesti kancera govorili su i predstavnici Tima za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku Mreže za omladinski aktivizam na radionici održanoj u nedjelju,  11. februara u Omladinskom klubu Podgorica.


MOACG BORBA PROTIV KANCERA

Radionicu je održala članica timova za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku, tima za kulturu i PR odjeljenja, Teodora Đukanović.

 

Kroz radionicu, učesnici su imali priliku da saznaju bitne informacije, ali i zanimljivosti, na temu kancera, način njegovog djelovanja, kako pružiti što bolji otpor u cilju izbjegavanja oboljenja i šta je najbolje što se može učiniti u nadi da se iz bitke protiv bolesti izađe kao pobjednik.

 

MOACG BORBA PROTIV KANCERA

Mreža za omladinski aktivizam koristi ovu priliku da apeluje na neophodnost praktikovanja svih preventivnih mjera u cilju suzbijanja ove bolesti od koje u Crnoj Gori godišnje strada blizu 2000 ljudi. Takođe, apelujemo i na važnost HP vakcinacije i redovnih pregleda kako bismo smanjili broj smrtnih slučajeva od raka grlića materice kojih je samo protekle godine bilo 40.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page