top of page

BE4SA: OD BIZNIS PLANA DO DOBIJANJA FINANSIJSKIH SREDSTAVA


U srijedu, 6. marta 2024. godine, na Ekonomskom fakultetu UCG održano je prvo predavanje u okviru Biznis akademije, koju organizuje Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG).


BE4SA

Predavač na Biznis akademiji prof. dr Boban Melović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta UCG,  održao je predavanje pod nazivom "Kreiranje biznis plana". Upoznao je polaznike/ce sa preduslovima za pokretanje biznisa, preduzetničkim načinom razmišljanja i osobinama uspješnih preduzetnika. Kroz interaktivno predavanje, učesnici/ce Biznis akademije upoznali su se sa aktuelnim biznis trendovima, kako bi odabrali potencijalne poslovne ideje na kojima će raditi u okviru ove obuke.


BE4SA

Uslijedila je grupna vježba, u okviru koje su mladi imali priliku da unaprijede kreativnost i vještine kritičkog sagledavanja inicijalne biznis ideje.



U finalnom dijelu radionice, prof. dr Melović je predavao o metodologiji izrade biznis plana, sa posebnim osvrtom na kombinacije izvora finansiranja i predračun investicionih ulaganja.


BE4SA

U okviru predavanja, prof. dr Melović je istakao da je u posljednjim godinama primijećen izuzetan porast interesovanja mladih za privatni sektor, zahvaljujući freelance poslovima, promjeni svijesti i programima podrške koje sprovode država, lokalne samouprave i civilno društvo.


BE4SA

Biznis akademija je dio projekta „Business education for successful application “, koji implementira Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, a finansira ga Slovačka agencije za međunarodnu razvojnu saradnju posredstvom mehanizma zvanične razvojne pomoći SlovakAid i Ambasade Republike Slovačke u Crnoj Gori.


BE4SA

Biznis akademija se realizuje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Društvom za preduzetništvo, menadžment i biznis Ekonomskog fakulteta UCG (EMBA Montenegro).

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page