top of page

BE4SA: Ključni koraci ka uspješnim projektima budućih lidera



U srijedu 20. marta 2024. godine na Ekonomskom fakultetu održano je treće predavanje u sklopu Biznis akademije koju organizuje Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore.



Polaznici su imali priliku da čuju važne aspekte u procesu nastanka biznis ideje, uključujući ključna pitanja koja je neophodno razmotriti prije same formulacije projekta, kao i značaj postavljanja jasnih ciljeva kao polaznih tačaka u procesu definisanja ideje.



U okviru trećeg predavanja Biznis akademije učesnici su detaljno razmatrali proces utvrđivanja vrsta indikatora uticaja, učinka i rezultata. Kroz interaktivne diskusije i primjere iz prakse, istaknute su različite uloge indikatora u evaluaciji i praćenju uspjeha projekata.



Definisanjem ključnih elemenata projekta na primjeru odabrane biznis ideje polaznici su prilikom grupnog rada bolje razumjeli važnost pravilne izrade samog plana kako bi se kasnije efikasno pratili i ocjenjivali rezultati.



Biznis akademija je dio projekta "Bussiness education for successful aplication" koji implementira Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, a finansira ga Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju posredstvom mehanizma zvanične razvojne pomoći SlovakAid i Ambasade Republike Slovačke u Crnoj Gori.



Biznis akademija se realizuje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Društvom za preduzetništvo, menadžment i biznis Ekonomskog fakulteta UCG (EMBA Montenegro).

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page