top of page

Antička, moderna i prirodna svjetska čuda u Omladinskom klubu!


svjetska čuda piramide u egiptu vavilonski vrtovi

Tim za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku sproveo je radionicu edukativnog i interaktivnog tipa na temu svjetskih čuda.


U sklopu radionice i prezentacije obuhvaćena su: svjetska čuda antike (npr. Viseći vavilonski vrtovi i Artemidin hram), nova svjetska čuda (npr. Kineski zid i Hristos spasitelj), kao i stara (npr. Viktorijini vodopadi) i nova (npr. ostrvo Komodo) svjetska čuda prirode.


Ova svjetska čuda se ističu zbog svojih nevjerovatnih dimenzija, ali i istorijskog i ekološkog značaja. Nova svjetska čuda prirode su ona koja su bila najmanje poznata učesnicima radionice. Među njima su: Nacionalni park podzemne rijeke Porto Princese na Filipinima, rijeka Amazon i prašuma Amazonija koja se još naziva i plućima planete Zemlje, ostrvo Čedžu koje je najveće južnokorejsko ostrvo i drugi.


antička čuda čuda prirode

Učesnici su imali izazov i da sami navedu mjesta za koja smatraju da bi mogla da se nađu na listi svjetskih čuda. Kao najčešći odgovor isticale su se neke građevine i u našoj zemlji, naročito Manastir Ostrog, ali i neke u svijetu kao što su Opera u Sidneju i Ajfelov toranj u Parizu. Kao čudo prirode učesnici su naveli Nacionalni park Serengeti u Tanzaniji.


Radionicu je u djelo sprovela članica Tima za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Kristina Antelj.


kristina antelj rijeka amazon

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore poziva sve zainteresovane da i u narednom periodu učestvuju na aktivnostima Tima za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku!


Mladi pokreću!

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page