top of page

pet 13. okt

|

Sala 12 - Prostorije IJZCG

Radionica: Koliko je empatije među mladima?

Jana Đukić i master psiholog i geštalt psihoterapeut Petar Marković održaće dvočasovnu radionicu na temu "Koliko je empatija prisutna kod mladih".

Vrijeme za prijavu je isteklo
Pogledaj druge događaje
Radionica: Koliko je empatije među mladima?
Radionica: Koliko je empatije među mladima?

Vrijeme i mjesto

13. okt 2023. 18:00 – 20:00

Sala 12 - Prostorije IJZCG, bb Džona Džeksona, Podgorica, Montenegro

O događaju

U petak, 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, članica Organizacionog odjeljenja MOACG Jana Đukić i master psiholog i geštalt psihoterapeut Petar Marković održaće dvočasovnu radionicu na temu "Koliko je empatija prisutna kod mladih". Radionica će se održati u sali 12 u prostorijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, i to u okviru I Festivala mentalnog zdravlja.

Radionicu, koja za cilj ima predstavljanje osnovnih znanja o mentalnom zdravlju i empatiji kod mladih, MOACG realizuje u saradnji sa NVO Sistem i IZJCG, pokroviteljem Prvog Festivala mentalnog zdravlja, a koji je dio VIII Festivala mentalnog zdravlja u Novom Sadu.

Na radionici ćemo govoriti o posljedicama na mentalno zdravlje mladih koje ostavljaju diskiminacija i odsustvo empatije među mladima, a koji su označeni kao realnost društva u Crnoj Gori i veliki izazov našeg, ali i globalnog društva.

Definisaćemo i objasniti diskriminaciju, stereotipe, empatiju, marginalizovane grupe i ostale važne pojmove koji se tiču mentalnog zdravlja i empatične komunikacije, kako kroz primjere, tako i iz teorijske perspektive. Marginalizovanim grupama, kao najranjivijim akterima na polju diskriminacije, a time i mentalnog zdravlja, biće posvećen poseban, interaktivni dio radionice, nakon kojeg će uslijediti diskusija, kako bi mladi imali priliku da diskutuju i iskažu svoje stavove i osjećanja.

Broj mjesta je ograničen, stoga je za prisustvo neophodno popuniti kratku prijavu putem MOACG veb-sajta, do petka, 13. oktobra u 16 h.

Podijeli

bottom of page