top of page

pon 24. apr

|

Birziminium HUB, Podgorica

Podgorica: Trening medijske pismenosti

Trening će održati Marija Manja Jovović i Arijana Nikolić Vučinić, koje imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti medija, odnosa sa javnošću i obrazovanja.

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
Podgorica: Trening medijske pismenosti
Podgorica: Trening medijske pismenosti

Vrijeme i mjesto

24. apr 2023. 18:00 – 20:00

Birziminium HUB, Podgorica, Trg Nezavisnosti, br. 16 Vučedolska, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u ponedjeljak, 24. aprila u 18 h, održati trening "Medijska pismenost" za buduće omladinske aktiviste u Podgorici u okviru projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", koji MOACG implementira uz podršku Vlade Australije.

Trening će održati Marija Manja Jovović i Arijana Nikolić Vučinić, koje imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti medija,  odnosa sa javnošću i obrazovanja.

Mladi će učiti o medijima, kojima su izloženi od najranije dobi, kako bi naučili da ih konzumiraju na pravi način i da kritički sagledavaju pročitano. Razvojem kritičkog mišljenja, doprinosimo smanjenju podložnosti mladih manipulacijama i negativnim uticajima medija. Podstičemo mlade aktiviste da na medije gledaju kao pomoć i podršku za plasiranje i promovisanje ideja koje će izazvati pozitivne promjene u društvu i podstaći mlade da ne budu pasivni posmatrači u društvu, već da upravo oni budu kreatori, inicijatori ali i kritičari društvenih dešavanja. Na treningu će biti riječi i o govoru mržnje, kako ga prepoznati i razlikovati od slobode govora i na koji način možemo zaštititi sebe i druge od istog.

Takođe, mladi će se upoznati sa načinima na koje mogu razvrstati vijesti, i sadržaje same medijske objave, po relevantnosti i na koji način različito predstavljanje jedne te iste vijesti utiče na građane i za čiji interes se takve pojave dešavaju.

Pozivamo zainteresovane mlade iz Podgoriceda se prijave i doprinesu promociji i razvoju omladinskog aktivizma širom Crne Gore!

Realizaciju treninga podržala je i Kancelarija za mlade Glavnog grada ustupivši prostor za održavanje edukaciju.

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 24.04. u 14h.

Podijeli

bottom of page