top of page

pet 21. apr

|

Podgorička knjižara

Podgorica Javni poziv za panel diskusiju "Između stranica"

Gosti: Nađa Durković, urednica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva i profesorica književnosti i Radoman Čečović, pisac i profesor književnosti. Moderatorka: Sofija Kirsanov, koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG.

Rok za prijavu je istekao.
Pogledaj druge događaje
Podgorica Javni poziv za panel diskusiju "Između stranica"
Podgorica Javni poziv za panel diskusiju "Između stranica"

Vrijeme i mjesto

21. apr 2023. 19:00 – 20:30

Podgorička knjižara, 13 Slobode, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore u saradnji sa Kancelarijom za mlade Glavnog grada i Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović" organizuje panel diskusiju pod nazivom "Između stranica", u susret Danu knjige, koji se tradicionalno obilježava 23. aprila. Panel diskusija zakazana je za petak, 21. april, sa početkom u 19 časova, a odviće se u Podgoričkoj knjižari koja se nalazi u Ulici slobode 13. 

Na panelu će govoriti Nađa Durković, urednica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva i profesorica književnosti, kao i Radoman Čečović, pisac i profesor književnosti, dok će se u ulozi moderatorke naći Sofija Kirsanov, koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG. 

Panelisti će govoriti o krizi čitanja i krizi pisanja, o digitalnom dobu i njegovom uticaju na pisanje, čitanje i izdavaštvo; proučavanju književnosti u školama, o razlici između novih i starijih generacija, o kontekstima u koje književnost spada i koje stvara, a koji traju ili ne traju. Obradiće se i teme poput kulture čitanja, čitalačke pismenosti i čitalačkog identiteta, kao i mnoge druge teme u saglasju sa književnim iskustvom. 

Govornici će sa mladima kroz svoje profesionalno i privatno iskustvo sa knjigom otkriti šta se to zapravo nalazi „između stranica“, a kroz diskusiju ćemo probati da pronađemo "srednje vrijednosti“ u okviru kojih se starije generacije mogu prilagoditi novima, a mladi usvojiti one navike i vrijednosti koje se stiču uz čitanje i pisanje, a koje su bezvremene i svemoćne.

Prijave se vrše popunjavanjem forme na moacg.me najkasnije do petka u 12 časova zbog ograničenog broja mjesta. 

Vidimo se!

Podijeli

bottom of page