top of page

pon 16. maj

|

KIC "BUDO TOMOVIĆ" Podgorica

Panel diskusija: Radna prava mladih

Otvoren i edukativan razgovor sa eminentnom stručnjakinjom iz oblasti radnog prava, u prijatnoj atmosferi, događaj je koji ne smiju propustiti svi mladi koji planiraju da stupe u trajni ili privremeni radni odnos, studenti pravnih nauka i maturanti, ali, s obzirom na krucijalno značenje pitanja...

Prijave su zatvorene
Pogledaj druge događaje
Panel diskusija: Radna prava mladih
Panel diskusija: Radna prava mladih

Vrijeme i mjesto

16. maj 2022. 18:00

KIC "BUDO TOMOVIĆ" Podgorica, C7W7+9RR, Vaka Đurovića, Podgorica 81000, Montenegro

O događaju

„Radna prava mladih“ sa prof. dr Vesnom Simović-Zvicer

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore poziva sve zainteresovane mlade da prisustvuju panel diskusiji „Radna prava mladih“, na kojoj će govoriti uvažena profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i predsjednica Sudskog savjeta, prof. dr Vesna Simović-Zvicer, zajedno sa predstavnicima organizacije MOACG.

Panel diskusija održaće se u poneđeljak, 16. maja, s početkom u 18h u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Otvoren i edukativan razgovor sa eminentnom stručnjakinjom iz oblasti radnog prava, u prijatnoj atmosferi, događaj je koji ne smiju propustiti svi mladi koji planiraju da stupe u trajni ili privremeni radni odnos, studenti pravnih nauka i maturanti, ali, s obzirom na krucijalno značenje pitanja radnih prava u društvu, šira javnost će moći da se informiše o brojnim pitanjima iz oblasti radnog prava koja ih tangiraju.

Govoriće se o pravnoj regulativi i pravnoj zaštiti maloljetnika u radnom odnosu, što je pitanje posebno relevantno za 21. vijek, i period koji nam predstoji. Prisutni će takođe saznati koja prava ostvaruju zapošljeni na osnovu radnog odnosa i pri stupanju u isti, a prof. dr Simović-Zvicer će ih, na osnovu bogatog iskustva na polju arbitraže, informisati o najčešćim vidovima povrede radnih prava i pogodnim pravnim ljekovima. Vodeći se čuvenom latinskom maksimom da nepoznavanje prava škodi, članovi panela će informisati prisutne o tome koje su posljedice nepoznavanja svojih radnih prava, ali i preventivnoj zaštiti ovih prava.

Mladi će imati priliku da aktivno učestvuju u diskusiji, iznoseći svoja iskustva, mišljenja i pitanja, na koja će im naša govornica rado odgovoriti i dati profesionalni pravni savjet.

Iskoristite priliku da o temi koja je od ranog životnog doba relevantna za svakog od nas, čujete riječ struke, i sa prof. dr Simović-Zvicer razmijenite mišljenja i dobijete odgovore na vaša pitanja iz oblasti radnog prava.

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 15 do 25 godina putem prijavne forme do poneđeljka u 17 h.

Podijeli

bottom of page