top of page

čet 12. okt

|

Sudnica Pravnog fakulteta UCG-prizemlje

Panel diskusija: "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku"

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore uz podršku EMBA-e i ELSA-e organizuju panel diskusiju na temu "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku", koja će se održati u četvrtak, 12. oktobra, u 11 h.

Vrijeme za prijavu je isteklo.
Pogledaj druge događaje
Panel diskusija: "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku"
Panel diskusija: "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku"

Vrijeme i mjesto

12. okt 2023. 11:00 – 12:30

Sudnica Pravnog fakulteta UCG-prizemlje, 2 13. Jula, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore uz podršku EMBA-e i ELSA-e organizuju panel diskusiju na temu "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku", koja će se održati u četvrtak, 12. oktobra, sa početkom u 11 časova, u sudnici Pravnog fakulteta UCG.

Ovaj događaj se realizuje u trenutku u kojem društvena dešavanja ukazuju na imperativ detaljnog i stručnog razmatranja problematike maloljetničke delinkvencije. Uključivanje mladih pravnica i pravnika, budućih akademskih građanki i građana te omladinskih organizacija i zainteresovanih mladih u diskusiju neizostavan je korak u edukovanju svih građanki i građana o ovoj važnoj temi i poboljšanju postojeće regulative i dosadašnje prakse u toj oblasti.

Naši cijenjeni govornici biće redovni profesor Pravnog fakulteta prof. dr Velimir Rakočević i advokat, specijalista iz oblasti maloljetničke delinkvencije, Zoran Jovetić, koji će prisutne upoznati sa ključnim pravnim pojmovima i konceptima koji su povezani sa maloljetničkom delinkvencijom. Takođe, obratićemo pažnju na sankcije koje zakonodavac predviđa za maloljetnike koji su počinili krivična djela i govoriti o njihovim pravnim i sociološkim posljedicama. Stoga, govoriće se o pravnoj regulativi koja je na snazi, kao i pravnim sredstvima koji se primjenjuju prema maloljetnicima u krivičnom postupku. Panel će takođe obuhvatiti analizu stvarnih slučajeva iz prakse i akademskog i pravničkog iskustva uvaženih govornika.

Moderatorka panel diskusije biće studentkinja Pravnog fakulteta UCG i koordinatorka za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Lana Jovetić.

Dodatno, mladi učesnici i učesnice će imati priliku da se aktivno uključe u raspravu i postave pitanja, kako bi dobili/e relevantne informacije i odgovore od stručnjaka sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti, te da podijele sopstveno mišljenje i iskustva sa prisutnima.

Poziv je otvoren za sve mlade i predstavnice i predstavnice pravničke i akademske zajednice, s posebnim akcentom na studentkinje i studente Pravnog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Ekonomskog fakulteta, kao i omladinske aktivistkinje i aktiviste.

Podijeli

bottom of page