top of page

sre 08. feb

|

Webinar

Online radionica "Studije u Austriji i Njemačkoj"

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore organizuje online radionicu o studijama u Austriji i Njemačkoj, kako bi srednjoškolcima i studentima ponudila informacije o temi kroz iskustva naših sagovornika Jovane i Stefana.

Rok za prijavu je istekao.
Pogledaj druge događaje
Online radionica "Studije u Austriji i Njemačkoj"
Online radionica "Studije u Austriji i Njemačkoj"

Vrijeme i mjesto

08. feb 2023. 19:30

Webinar

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore organizuje online radionicu o studijama u Austriji i Njemačkoj, kako bi srednjoškolcima i studentima ponudila informacije o temi kroz iskustva naših sagovornika Jovane i Stefana, crnogorskih studenata u Njemačkoj.

Mladi će na početku proći kratku obuku o studijama u inostranstvu uopšte, na kojoj će između ostalog biti riječi i o prednostima i manama studiranja vani, te preduslovima za dobijanje stipendije, među kojima je svakako u većini slučajeva i omladinski aktivizam.

U drugom dijelu radionice učesnici će slušati o iskustvima naših gostiju Jovane Jaćimović i Stefana Boškovića, crnogorskih studenata koji studiraju u Njemačkoj. Oni će se potruditi da na najbolji način približe mladima kako izgleda živjeti i studirati u Njemačkoj i Austriji, te stajati na raspolaganju učesnicima za sva pitanja i nedoumice.

Takođe, ohrabrujemo sve učesnike da iskoriste ovu priliku da  budu aktivni na radionici, pitaju i rješavaju nedoumice kako bi se što bolje informisali i pripremili za veliku odluku.

Radionica se održava u srijedu, 8. februara sa početkom u 19.30 h putem Teams platforme.

Prijaviti se mogu svi zainteresovani srednjoškolci i studenti putem prijavne forme do utorka, 7.02. u 14 h.

Pozivamo crnogorske srednjoškolce i studente da nam se pridruže.

Podijeli

bottom of page