top of page

pet 12. jul

|

Hotel "Franca" Bijelo Polje

BIJELO POLJE - JAVNI POZIV: Pridružite se diskusiji o izbornoj reformi iz perspektive mladih!

Upravo zato, radionica ima za cilj da pripremi mlade za nove poslovne poduhvate, upozna ih sa njihovim radnim pravima, ali i načinima da prepoznaju njihovo eventualno kršenje!

Vrijeme za prijavu je isteklo
Pogledaj druge događaje
BIJELO POLJE - JAVNI POZIV:  Pridružite se diskusiji o izbornoj reformi iz perspektive mladih!
BIJELO POLJE - JAVNI POZIV:  Pridružite se diskusiji o izbornoj reformi iz perspektive mladih!

Vrijeme i mjesto

12. jul 2024. 12:00 – 14:00

Hotel "Franca" Bijelo Polje, Muniba Kučevića, Bijelo Polje, Montenegro

O događaju

Nakon uspješne diskusije u Podgorici, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) i EDYN (European Democracy Youth Network), uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), organizuju nastavak diskusije "Izborna reforma iz perspektive mladih i učešće mladih u izbornoj reformi".  Diskusija će se održati u petak, 12. jula u periodu između 12 i 14 časova, u hotelu Franca u Bijelom Polju.

Diskusija je nastavak uspješno realizovanog događaja održanog u Podgorici 21. juna, a biće organizovana u formi informisanog dijaloga predstavnika/ca ogranaka mladih političkih partija u Crnoj Gori, omladinskih aktivista/kinja, i drugih mladih ljudi koji su zainteresovani za unapređenje izbornog procesa.

Diskusija će biti usmjerena na identifikovanje najvažnijih aspekata izborne reforme iz perspektive mladih, određivanje uloge mladih u ovom procesu i političkim partijama uopšte, saopštavanje stavova o nužnosti i karakteru izborne reforme koja nam je potrebna, te pronalaženju prostora za unapređenje političke participacije mladih kroz izbornu reform, kao i o ulozi ove važne teme za put Crne Gore ka EU i transparentnost demokratskih procesa.

Ako ste mlada osoba od 18 do 30 godina iz Bijelog Polja zainteresovana za izborni proces ili aktivizam, pridružite se! Prijavite se ispunjavanjem kratke prijavne forme na sajtu moacg.me do srijede, 10. jula do 20h.

Ovaj događaj je podržan od strane Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Diskusija je dio niza tematskih događaja koje NDI organizuje kako bi informisao širu javnost o procesu izborne reforme.

Pridružite se i budite dio reforme! Mladi pokreću!

Podijeli

bottom of page