top of page

sub 13. maj

|

Birziminium HUB, Podgorica

Javni poziv za radionicu "Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
Javni poziv za radionicu "Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"

Vrijeme i mjesto

13.maj 11:00 – 13:00

Birziminium HUB, Podgorica, Trg Nezavisnosti, br. 16 Vučedolska, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u subotu, 13. maja, održati trening ""Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"" namijenjen svim budućim omladinskim aktivistima u Podgorici u okviru projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.

Na ovoj radionici, mladi će učiti o smanjenju etničke distance kroz omladinski aktivizam i socijalnu integraciju, položaju mladih u Crnoj Gori, pojmovima multikulturalnosti i multikofesionalnosti, te promociji duha tolerancije i interkulturalnog dijaloga, poštovanja i razumijevanja kao osnovnih preduslova za skladnu funkcionalnu zajednicu bez etničkih distanci i podjela među ljudima. Bitan pojam o kome će takođe biti riječi jeste i demokratija.  Posebna pažnja biće posvećena etničkim podjelama u Crnoj Gori, pojavama kao što su etnifikacija, etnicizam i etnička mržnja, kao i načinima za suzbijanje etničke mržnje.

Radionicu će održati omladinske edukatorke Sofija Kirsanov, koordinatorka Tima za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG i Marija Boljević, rukovoditeljka Organizacionog odjeljenja MOACG.

Podstičemo mlade ljude da rade na sebi, da teže da se odupru predrasudama i stereotipima koji izazivaju etničku distancu i odbojnost među ljudima i da razvijaju aktivistički duh i budu pokretačka snaga u društvu.

Pozivamo sve zainteresovane mlade  da se prijave i doprinesu razvoju omladinskog aktivizma u borbi za smanjenje etničke distance među ljudima u Crnoj Gori.

Radionica će se održati u Birziminium HUB-u, 13. maja sa početkom u 11h.

Prijave su otvorene do petka, 12. maja u 12h.

Čekamo Vas!

Podijeli

bottom of page