top of page

sub 13. maj

|

Birziminium HUB, Podgorica

Javni poziv za radionicu "Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
Javni poziv za radionicu "Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"
Javni poziv za radionicu "Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"

Vrijeme i mjesto

13. maj 2023. 11:00 – 13:00

Birziminium HUB, Podgorica, Trg Nezavisnosti, br. 16 Vučedolska, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u subotu, 13. maja, održati trening ""Smanjenje etničke distance kroz omladinski aktivizam"" namijenjen svim budućim omladinskim aktivistima u Podgorici u okviru projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.

Na ovoj radionici, mladi će učiti o smanjenju etničke distance kroz omladinski aktivizam i socijalnu integraciju, položaju mladih u Crnoj Gori, pojmovima multikulturalnosti i multikofesionalnosti, te promociji duha tolerancije i interkulturalnog dijaloga, poštovanja i razumijevanja kao osnovnih preduslova za skladnu funkcionalnu zajednicu bez etničkih distanci i podjela među ljudima. Bitan pojam o kome će takođe biti riječi jeste i demokratija.  Posebna pažnja biće posvećena etničkim podjelama u Crnoj Gori, pojavama kao što su etnifikacija, etnicizam i etnička mržnja, kao i načinima za suzbijanje etničke mržnje.

Radionicu će održati omladinske edukatorke Sofija Kirsanov, koordinatorka Tima za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG i Marija Boljević, rukovoditeljka Organizacionog odjeljenja MOACG.

Podstičemo mlade ljude da rade na sebi, da teže da se odupru predrasudama i stereotipima koji izazivaju etničku distancu i odbojnost među ljudima i da razvijaju aktivistički duh i budu pokretačka snaga u društvu.

Pozivamo sve zainteresovane mlade  da se prijave i doprinesu razvoju omladinskog aktivizma u borbi za smanjenje etničke distance među ljudima u Crnoj Gori.

Radionica će se održati u Birziminium HUB-u, 13. maja sa početkom u 11h.

Prijave su otvorene do petka, 12. maja u 12h.

Čekamo Vas!

Podijeli

bottom of page