top of page

pon 15. maj

|

Birziminium HUB, Podgorica

Javni poziv: Trening "Unapređenje vidljivosti mladih"

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
Javni poziv: Trening "Unapređenje vidljivosti mladih"
Javni poziv: Trening "Unapređenje vidljivosti mladih"

Vrijeme i mjesto

15. maj 2023. 18:00 – 20:00

Birziminium HUB, Podgorica, Trg Nezavisnosti, br. 16 Vučedolska, Podgorica, Montenegro

O događaju

Kao jednu od aktivnosti u sklopu projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u poneđeljak, 15. maja u 18h, održati trening "Unapređenje vidljivosti mladih" za buduće omladinske aktiviste u Podgorici.

Trening će biti posvećen jačanju vidljivosti mladih, gdje ćemo sa mladima raditi na jačanju aktivističkog duha, motivisati ih i naučiti na koji način da osmisle a zatim i realizuju aktivnosti koje će zainteresovati mlade i biti im od koristi, kako da napišu saopštenje i izvijeste javnost o nekom događaju, uspostave saradnju sa lokalnom samoupravom i prevaziđu barijere na koje mogu naići u realizaciji aktivnosti.

Trening će održati Marija Manja Jovović i Arijana Nikolić Vučinić, koje imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti medija,  odnosa sa javnošću i obrazovanja. Jovović i Nikolić Vučinić su aktivne u oblasti neformalnog obrazovanja u NVO "Obrazovanje za znanje".

Trening će se održati u Birziminium HUB-u u poneđeljak, 15. maja sa početkom u 18 h.

Prijave su otvorene do neđelje, 14.05. u 20h.

Podsticanje kritičkog mišljenja, učešća mladih u javnom životu i podrška omladinskim inicijativama moraju biti prioriteti čitavog društva, stoga pozivamo zainteresovane mlade iz Podgorice da se prijave i doprinesu promociji i razvoju omladinskog aktivizma širom Crne Gore!

Projekat "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance" je podržala Vlada Australije i implementira ga Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore.

Realizaciju treninga podržala je i Kancelarija za mlade Glavnog grada ustupivši prostor za održavanje edukacije.

Podijeli

bottom of page