top of page

sub 08. apr

|

Mala sala Opštine Bar

BAR: Trening medijske pismenost i unaprjeđenja vidljivosti mladih

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
BAR: Trening medijske pismenost i unaprjeđenja vidljivosti mladih
BAR: Trening medijske pismenost i unaprjeđenja vidljivosti mladih

Vrijeme i mjesto

08. apr 2023. 11:00 – 13:00

Mala sala Opštine Bar, 1 Bulevar Revolucije, Bar, Montenegro

O događaju

 Kao jednu od aktivnosti u sklopu projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u subotu, 8. aprila, održati trening "Medijske pismenost i unaprjeđenje vidljivosti mladih" za buduće omladinske aktiviste u Baru. 

Obuka će se sastojati iz dvije sesije. U prvom dijelu mladi će učiti o medijima, kojima su izloženi od najranije dobi, kako bi naučili da ih konzumiraju na pravi način i da kritički sagledavaju pročitano. Razvojem kritičkog mišljenja, doprinosimo smanjenju podložnosti mladih manipulacijama i negativnim uticajima medija. Podstičemo mlade aktiviste da na medije gledaju kao pomoć i podršku za plasiranje i promovisanje ideja koje će izazvati pozitivne promjene u društvu i podstaći mlade da ne budu pasivni posmatrači u društvu, već da upravo oni budu kreatori, inicijatori ali i kritičari društvenih dešavanja. Na treningu će biti riječi i o govoru mržnje, kako ga prepoznati i razlikovati od slobode govora i na koji način možemo zaštititi sebe i druge od istog.

Drugi dio treninga biće posvećen jačanju vidljivosti mladih, gdje ćemo sa mladima raditi na jačanju aktivističkog duha, motivisati ih i naučiti na koji način da osmisle a zatim i realizuju aktivnosti koje će zainteresovati mlade i biti im od koristi, kako da napišu saopštenje i izvijeste javnost o nekom događaju, uspostave saradnju sa lokalnom samoupravom i prevaziđu barijere na koje mogu naići u realizaciji aktivnosti.

Pozivamo zainteresovane mlade iz Bara da se prijave i doprinesu promociji i razvoju omladinskog aktivizma širom Crne Gore!

Zahvaljujemo Opštini Bar na saradnji! 

Prijave su otvorene do petka, 18.03. u 20h.

Podijeli

bottom of page