top of page

Vukićević na poziv ODC Ujedinjenih nacija dao prijedloge za implementaciju antikorupcijske edukacijeU ponedjeljak, 29. maja 2023. godine predsjednik MOACG David Vukićević bio je govornik na događaju “Antikorupcijsko obrazovanje - izazovi i prepreke” na poziv Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih nacija. Tom prilikom Vukićević je dao viđenje obrazovnog sistema u kontekstu koruptivnih pojava, kao i prijedloge za implementaciju antikorupcijskog obrazovanja.Sagovornici su se složili da su mladi nosioci strukturnih promjena i kulture borbe protiv korupcije.


U sastanku su učestvovali direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović, predsjednik Savjeta ASK Momčilo Radulović, Stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Peter Ludberg, predstavnica UNODC Bianca Kopp, regionalni savjetnik UNODC Constantine Palicarsky, te predstavnice Sindikata doktora medicine Crne Gore dr Milena Popović Samardžić, Juventasa Marija Ružić Stajović, Centra za građansko obrazovanje (CGO) Snežana Kaluđerović.


David Vukićević Ujedinjene nacije MOACG Bianca Kopp

Nakon diskusije, upriličen je tet-a-tet razgovor predsjednika MOACG Vukićevića i predstavnice UNODC Kopp radi uspostavljanja međunarodne saradnje, a sve u cilju jačanja omladinskog aktivizma u kontekstu implementacije antikorupcijoskog obrazovanja.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page