top of page

Volonteri MOACG na obukama NVO CAZAS -a

Predstavnici Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Anastasija Jovanović, Marija Šaletić i Jovan Banjević bili su dio obuka u organizaciji NVO CAZAS-a. Na istim, učesnici su govorili o temama od značaja za razvoj kritičkog mišljenja kod mladih, sticanju raznih vještina i edukovanju o relevantnim temama u našoj zajednici.


Naši volonteri su prisustvovali nekim od ovih obuka održanih u Mojkovcu, u toku jula mjeseca. Na prvoj obuci, pod nazivom "Edukacijom do zdravlja", učesnici su imali priliku proširiti svoje znanje o HIV-u, kao ozbiljnoj prijetnji za zdravlje i život mladih ljudi. Važnost edukacija na pomenutu temu dokazuje činjenica o sve većem broju mladih zaraženih HIV-om, na čijoj redukciji i sprječavanju moramo kolektivno djelovati.


SEKSUALNOST I MLAQDI - CAZAS - MOACG

Svjesni toga, mladi aktivisti i volonteri Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, bili dio obuke i dali značajan doprinos iznoseći relevantne činjenice i zrela mišljenja.


"Kroz sjajan provod i zabavu još 13 mladih ljudi je imalo priliku da se edukuje o HIV-u i da stečena znanja kasnije prenose među mlade kroz vršnjačke edukacije",ističu volonterke.

Obuka NVO CAZAS - MOACG
Obuka Socio-Emocionalne Vještine

Pored pomenute teme, zainteresovani učesnici, među kojima i volonter Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Jovan Banjević, imali su priliku baviti se pitanjem socio-emocionalne vještine, u okviru druge obuke NVO CAZAS-a. Na istoj, omladinski aktivisti i volonteri stekli su mnoga znanja i vještine, razvijajući svijest i kritičko mišljenje, kao važne karakteristike na poljima ličnog napretka.


Jačanje socio-emocionalnih vještina - CAZAS - MOACG

Učesnici su, u dobroj atmosferi koja je vladala, razvijali svoje postojeće kapacitete.

"Obuka je zaista bila interesantna. Crtanjem egograma i tempograma uz pomoć psihološkinje utvrdili smo svoje trenutno stanje, ali i stanje koje želimo postići. Kasnije, govorili smo o asertivnoj komunikaciji i razmatrali tzv. "Karpmann-ov" trougao. Jedan od razloga što se prijavlujem na ovakav tip obuke jeste mogućnost da upoznam još interesantnih ljudi, jer na predavanju se uči od predavača ali i od učesnika", ističe Banjević.



Zahvaljujemo NVO CAZAS-u na sjajnim obukama i uspotavljenoj saradnji.


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page