top of page

USPJEŠNO ODRŽANA EDUKACIJA "MLADI SU U PRAVU!"

Na ovoj radionici mladi su stekli nove vještine iz oblasti zaštite ljudskih prava i upoznali se sa Konvencijom o ljudskim pravima, kao i crnogorskim i evropskim institucijama, koje se bave afirmacijom i promocijo istih.


Mladi su osnaženi kompetencijama za pravovremeno reagovanje u realnim situacijama kršenja ljudskih prava.Radionica je održana u Birziminum HUB-u, a vodili su je koordinatorka za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Lana Jovetić i predsjednik MOACG David Vukićević.
“Današnja radionica je bila veoma edukativna i poučna, praćena dinamičnom interakcijom između nas i sjajnih edukatora, kroz pitanja, diskusiju i aktivnosti o temi koja je značajna za naš identitet, a to je zaštita od povrede naših prava, podizanje svijesti o tome da utočište trazimo kod nadleznih organa. Posebno želim pohvaliti naše edukatore koji su, uz dobro raspoloženje i prijatnu atmosferu, upotpunili naše znanje o Konvenciji ljudskih prava, ali i pružili vrijeme ispunjeno druženjem, upoznavanjem i učenjem... Zato se radujemo ponovnim edukacijama!”, kaže učesnica i studentkinja Ekonomskog fakulteta UCG Nikolina Raičević.
Anja Tadić, takođe studentkinja Ekonomskog fakulteta UCG navodi: “Drago mi je što sam bila dio ove prije svega divne atmosfere. Još jedno u nizu druženja u organizaciji NVO MOACG sa Davidom i Lanom. Radionica je bila odlična. Mogli smo steći brojna nova znanja vezana za ljudska prava. Kreativan rad i nova upoznavanja je nešto što ću sigurno pamtiti. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim dešavanjima i druženjima.”Ispred Kancelarije za mlade edukaciji je prisustvovao Danilo Vučinić.

Comentários


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page