top of page

KONKURS: Inženjerska Škola Nauke 3! Prijavi se!

U organizaciji NVO “Korak sa naukom”


Ako imas između 15-20 godina, interesuje te inženjering, programiranje, web dizajn, fizika, matematika, biologija, medicina, onda si pravo društvo za nas. Rezerviši period: 24.jul-1.avgust! Prijave su otvorene za srednjoškolce sa teritorije Balkana i zemalja Evropske unije i traju do 1.jula! Učešće na školi je potpuno besplatno, smještaj i hrana za polaznike koji nisu iz Pljevlja su obezbijeđeni.


Napomena: Troškove prevoza i zdravstvenog osiguranja snose polaznici. Sada već tradicionalno, mjesec jul je u Pljevljima rezervisan za promovisanje nauke. Treću godinu za redom, udruženje mladih inženjera NVO KSAN, organizuje Inženjersku školu nauke, na koju su dobrodošli svi srednjoškolci i brucoši željni znanja, novih prijateljstava i nazaboravnog iskustva. Zato se vežite, jer polijećemo.


Ove godine, Inženjerska škola nauke traje 9 dana, od 24.jula do 1.avgusta! U toku Inženjerske škole nauke 3, polaznici će imati priliku da prisustvuju predavanjima na temu aktuelnih dešavanja u svijetu inženjerstva, ali i da steknu raznolika praktična znanja, koja će im kao budućim inženjerima predstavljati odskočnu dasku na njihovom profesionalnom putu.


Plan – agenda

Prvi dan našeg druženja (nedelja, 24. jul) je rezervisan za upoznavanje i druženje polaznika i organizatora. Tada će polaznici biti detaljno upoznati sa aktivnostima koje ih očekuju tokom boravka u Pljevljima. Pored toga, tog dana će svi polaznici biti podijeliti u timove. Svaki tim će dobiti po jednog mentora, koji će ih pratiti na njihovim avanturama. Radni dani, izuzev srijede, su namijenjeni predavanjima i praktičnim radionicama. Srijeda je dan za obilazak značajnih tehnoloških objekata u našem gradu, ali i za druženje u prirodi, propraćeno sa sportskim nadmetanjima. Subota i nedelja su dani kada će polaznici u sklopu takmičenja realizovati i predstaviti svoje projekte stručnom žiriju, koji će njihov uloženi trud i prikazano znanje adekvatno nagraditi.


Predavanja

Predavači na ovogodišnjoj školi su renomirani profesori Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i inostranstva, ali i inženjeri zaposleni u nekim od vodećih firmi u oblastima o kojima govorimo. Svojim dugogodišnjim iskustvom će pokušati da zaintrigiraju maštu naših polaznika kako bi predavanja učinili što zanimljivijim.


USKORO OTKRIVAMO KO SU SVE PREDAVAČI


Radionice, slobodno vrijeme i takmičenje Polaznici će biti podijeljeni u pet timova, gdje je svaki tim sastavljen iz 6 članova:

  • 2 člana Arduino radionice (SmartTehnologies Room)

  • 2 člana 3D radionice (3D Creators Room)

  • 1 član WEB radionice (Digitalko-X Factor Room)

  • 1 član Cyber radionice (CyberSecurity Room)


Tokom pet dana, svaki član tima će pohadjati svoju radionicu, zajedno sa predstavnicima ostalih timova, gdje će imati priliku da razmijenjuju iskustva i polako pripremaju ideju za takmičenje koje će se održati poslednja dva dan škole. Takmičenje predstavlja sveobuhvatnu primjenu znanja stečenog tokom škole i uključuje izradu hardwera, softwera i prezentacije projekta. Ideju za projekat timovi sami odrede ili se o tome konsultuju sa svojim mentorom.
Izvor: https://ksan.me/

Commentaires


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page