top of page

sub 01. apr

|

Rožaje

Rožaje: Trening "Promjena počinje od nas"

Prijave su zatvorene.
Pogledaj druge događaje
Rožaje: Trening "Promjena počinje od nas"
Rožaje: Trening "Promjena počinje od nas"

Vrijeme i mjesto

01. apr 2023. 10:00 – 14:30

Rožaje, OŠ "Mustafa Pećanin", Rožaje

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u subotu, 1. aprila, održati trening "Promjena počinje od nas" namijenjen svim budućim omladinskim aktivistima u Rožajama u okviru projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.

Ova obuka će se sastojati iz dvije radionice na kojima će mladi učiti o smanjenju etničke distance kroz omladinski aktivizam i socijalnu integraciju. ali i o zajedničkom djelovanju grupe omladinskih aktivista, kreiranju opštinskog tima, liderskim i organizacionim vještinama koje omladinski aktivisti treba da njeguju i unaprjeđuju, kao i pravnoj regulativi u omladinskom aktivizmu. 

U prvom dijelu mladi će učiti o  položaju mladih u Crnoj Gori, pojmovima multikulturalnosti i multikofesionalnosti,  promociji duha tolerancije i interkulturalnog dijaloga, poštovanja i razumijevanja kao osnovnih preduslova za skladnu funkcionalnu zajednicu bez etničkih distanci i podjela među ljudima. Bitan pojam o kome će takođe biti riječi jeste i demokratija.  

U drugom dijelu trening će biti fokusiran na formiranje Opštinskog tima Rožaje koji će djelovati u okviru Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i raditi na osnaživanju mladih aktivista u Rožajama da upravo oni budu inicijatori pozitivnih promjena u društvu, da rade za dobrobit svoje zajednice i da se bore za bolji položaj mladih u društvu, koji će biti nosioci budućnosti naše države. 

Podstičemo mlade ljude da rade na sebi, da teže da se odupru predrasudama i stereotipima koji izazivaju etničku distancu i odbojnost među ljudima i da razvijaju aktivistički duh i budu pokretačka snaga u društvu.

Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Rožaja da se prijave i doprinesu razvoju omladinskog aktivizma u borbi za smanjenje etničke distance među ljudima u Crnoj Gori.

Radionice će se održati u prostorijama OŠ "Mustafa Pećanin"u Rožajama, 1. aprila sa početkom u 10h.

Prijave su otvorene do petka, 31.03. u 12h.

Čekamo Vas!

Podijeli

bottom of page