top of page

Vukićević učestvovao u radionici stejkholdera u organizaciji UNODC


Predsjednik MOACG David Vukićević je učestvovao u trodnevnoj radionici stejkholdera o Konvenciji Ujedinjenih nacija protiv korupcije (UNCAC) i njenom Mehanizmu za pregled implementacije, koju organizuje UNODC (Kancelarija Ujedinjenih nacija za droge i kriminal) u partnerstvu sa Regionalnom inicijativom za borbu protiv korupcije i Koalicijom za UNCAC, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije.

Radionica je održana u Hotelu Mediteran u Bečićima od 19. do 21. septembra 2023. godine, a u njoj su učestvovali delegati koji predstavljaju civilno društvo, privatni sektor i vlade iz cijelog Zapadnog Balkana, a koji imaju udjela u borbi protiv korupcije.

Osnovni cilj radionice bio je jačanje sposobnosti učesnika za aktivno uključivanje u implementaciju UNCAC-a i promociju konstruktivnog međusektorskog dijaloga o borbi protiv korupcije.

Predsjednik MOACG istakao je da je borba protiv korupcije je od suštinskog značaja za izgradnju pravednog društva i uspostavljanje i jačanje transparentnosti i odgovornosti kao temelja demokratskog društva.

MOACG smatra da su omladinske organizacije ključni akter u inspirisanju mladih da se aktivno suprotstave ovom izazovu. Zato ćemo nastaviti da posvećeno radimo na podizanju svijesti i edukaciji mladih o posljedicama koruptivnog djelovanja, kako bismo zajedno sa ostalim relevatnim akterima gradili bolju budućnost, zasnovanu na integritetu, pravdi i poštovanju vladavine prava.

Comentários


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page