top of page

Radionica o najkorisnijim bićima na planetiTim za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku MOACG nedavno je u prostorijama Omladinskog kluba u Podgorici održao edukativnu radionicu o pčelama i pčelarstvu, a u svijetlu velikog značaja ovih bića za život planete i u posljednje vrijeme sve izraženijih prijetnji po njihov opstanak.


Prisutni su na radionici imali priliku da se upoznaju sa anatomijom pčele (apia mellifera), ali i sa njenom ključnom ulogom u procesu oprašivanja biljaka.


Pored toga, radionica je predstavljala i svojevrsno upustvo za početnike u pčelarstvu, poslu koji je nerijetko izuzetno profitabilan, a istovremeno naglašava značaj zaštite pčela kao vrste od neprocjenljivog značaja za čovjeka i planetu.O značaju i korisnosti pčela dovoljno govori i činjenica da su prvi pomeni ovih organizama zabilježeni još prije 8000 godina na pećinskim crtežima!


Stoga, Tim za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku MOACG koristi ovu priliku da naglasi obavezu zaštite ove vrste ali i svih drugih koje nastanjuju naša područja.


Mladi pokreću!Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page