top of page

Pridružite nam se na radionici o empatiji u okviru Festivala mentalnog zdravlja!


U petak, 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, članica Organizacionog odjeljenja MOACG Jana Đukić i master psiholog i geštalt psihoterapeut Petar Marković održaće dvočasovnu radionicu na temu "Koliko je empatija prisutna kod mladih". Radionica će se održati u sali 12 u prostorijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, i to u okviru I Festivala mentalnog zdravlja.Radionicu, koja za cilj ima predstavljanje osnovnih znanja o mentalnom zdravlju i empatiji kod mladih, MOACG realizuje u saradnji sa NVO Sistem i IZJCG, pokroviteljem Prvog Festivala mentalnog zdravlja, a koji je dio VIII Festivala mentalnog zdravlja u Novom Sadu.


Na radionici ćemo govoriti o posljedicama na mentalno zdravlje mladih koje ostavljaju diskiminacija i odsustvo empatije među mladima, a koji su označeni kao realnost društva u Crnoj Gori i veliki izazov našeg, ali i globalnog društva.Definisaćemo i objasniti diskriminaciju, stereotipe, empatiju, marginalizovane grupe i ostale važne pojmove koji se tiču mentalnog zdravlja i empatične komunikacije, kako kroz primjere, tako i iz teorijske perspektive. Marginalizovanim grupama, kao najranjivijim akterima na polju diskriminacije, a time i mentalnog zdravlja, biće posvećen poseban, interaktivni dio radionice, nakon kojeg će uslijediti diskusija, kako bi mladi imali priliku da diskutuju i iskažu svoje stavove i osjećanja.


Broj mjesta je ograničen, stoga je za prisustvo neophodno popuniti kratku prijavu putem MOACG veb-sajta, do petka, 13. oktobra u 16 h, a koju ćete pronaći u nastavku teksta:Vidimo se u petak u 18h da govorimo o ovoj važnoj temi, ali i na ostalim aktivnostima u okviru Festivala!Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page