top of page

PREDSJEDNIK MOACG PRISUSTVOVAO OKRUGLOM STOLU O NEET MLADIMA

Inicijativa mladih za ljudska prava - Crna Gora, članice Mreže #YOUTHHUB sa kojima MOACG ima produktivnu i prijatnu saradnju, su u poneđeljak, 19. septembra 2022. godine organizovali okrugli sto o značaju edukacije pripadnika NEET populacije (mladih koji se ne nalaze u sistemu redovnog obrazovanja, ne rade i ne pohađaju obuke).

Na okruglom stolu "Edukacijom do integracije" učestvovale su: Aida Perović, nacionalna koordinatorka Mreže Youth HUB i izvršna direktorica NVO "Prima", Natalija Đaletić, direktorica kompanije "Montenesoft", Dragica Rajković, predstavnica UIKS-a i Ljiljana Garić ispred Centra za stručno obrazovanje odraslih.

Ispred MOACG prisustvovao je predsjednik David Vukićević, koji je govorio o iskustvima stečenim tokom sprovođenja projekta “Zaposli se odmah”.



O zaključcima i preporukama pročitajte više na:


Projekat se realizuje u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za pilotiranje inovativnih rješenja za poboljšano zapošljavanje i zapošljivost mladih iz osjetljivih grupa (NEET).


Sam projekat „WB&T for EmploYouth" - Podrška zapošljavanju mladih iz osjetljivih grupa" je finansiran od strane Evropske unije, a vode ga:


NVO "Prima" (Crna Gora)

Fondacija Ana i Vlade Divac (Srbija)

Youth Alliance (Sjeverna Makedonija)

Toplum Gönüllüleri Vakfı - TOG (Turska)

Partners Albania for Change and Development (Albanija) uz podršku Evropske unije (EU)


Posebnu zahvalnost dugujemo i Evropskoj uniji u Crnoj Gori.





efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page