top of page

KONKURS ZA 10. REGIONALNI FESTIVAL REFESTICON JE OTVOREN

Organizacioni odbor Desetog Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja, danas je raspisao konkurse za zbirke kratkih priča na temu Putnik. U međunarodnom konkursu mogu učestvovati pisci koji stvaraju na ex-yu jezicima, dok u državnom literarnom konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.

REFESTICON - MOACG

Kako saopštavaju organizatori cilj je da se izborom savremene teme podstaknu stvaraoci iz cijelog regiona uz ukazivanje počasti književnim stvaraocima koji su se bavili fenomenom putovanja kroz prostor i vrijeme. Tako će deseto izdanje REFESTICON-a biti posvećeno rodonačelniku naučne fantastike u Crnoj Gori Čedu Vukoviću, začetnicima naučne fantastike u svijetu, francuskom književniku, Žil Vernu i britanskom piscu Herbertu Džordžu Velsu, kao i velikanima ovog žanra u 20. vijeku, poljskom autoru, Stanislavu Lemu i američkom piscu Reju Bredberiju, navodi se u saopštenju.


Rok za dostavljanje priča je 05.05.2022.godine.

Preporučena dužina priče je od 2 do 8 stranica.


Organizatori napominju da izborom teme, osim posvećivanja pažnje sve aktuelnijoj hronomociji, nastoje da doprinesu očuvanju kulturne i književne baštine Crne Gore, samim tim dodatno informišu i podstaknu mlade na stvaralaštvo, ali i prošire saradnju među umjetnicima i institucijama kulture u regionu i državama Evropske Unije.


Propozicije i sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici u nastavku:

Izvor: Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON - Bijelo Polje

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page