top of page

Opštinski tim Rožaje obilježio Međunarodni dan mladihNa dan 12. avgusta, volonteri Opštinskog tima Rožaje su se okupili kako bi obilježili Međunarodni dan mladih kroz team-building aktivnost. Ovaj datum predstavljao je pravu priliku za dio volontera Opštinskog tima Rožaje da organizuju eko-sastanak Opštinskog tima i posjete lokalno arheološko nalazište Garadina, mjesto nekadašnje tvrđave Izlit.

Osim obilježavanja ovog važnog datuma, akcija na arheološkom nalazištu ima i simboličko značenje. Kroz ovakve aktivnosti, volonteri ne samo da grade međusobno razumijevanje i podršku, već i pružaju doprinos lokalnoj zajednici kroz očuvanje kulturne baštine. Ovakvi trenuci doprinose jačanju osjećaja ponosa i pripadnosti opštini iz koje aktivisti dolaze i kao takvi su preduslov za svaki uspješan grassroot aktivizam.

Ovaj team-building je prevazišao očekivanja volontera, ojačao prijateljstvo među volonterima, te bio prilika da razgovaraju o budućim aktivnostima Opštinskog tima Rožaje i poboljšanju položaja mladih u Rožajama, ali i širom Crne Gore. Opštinski tim Rožaje ima snažnu namjeru da nastavi sa inicijativama koje se tiču mladih i kreiranju zabavnih i interesantnih sadržaja za omladinsku populaciju ove opštine i time doprinose razvoju lokalne zajednice i inspirišu druge mlade ljude da se uključe u rad MOACG i doprinesu pozitivnim promjenama.

Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page