top of page

MOACG U POSJETI IZLOŽBI SVETLANE KANE RADEVIĆ

U petak, 11. marta, volonteri Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore su sa koordinatorkom za kulturu i neformalno obrazovanje, Sofijom Kirsanov, posjetili izložbu "Svetlana Kana Radević - poslijeratna arhitektura između centra i periferije", koja je nastala kao rezultat dvogodišnjih istraživanja i planiranja.


Izložba, koja je postavljena u Modernoj galeriji u okviru JU "Muzeji i galerije Podgorice", može se posjetiti do 31. marta.


IZLOŽBA SVETLANE KANE RADEVIĆ - MOACG

Prisutne su kroz postavku sprovele kustoskinje izložbe, arhitektice Dijana Vučinić i Ana Dobrašinović, govoreći o Kaninim arhitektonskim i akademskim dostignućima, ali i njenoj ličnosti i položaju u svijetu arhitekture i crnogorskom društvu uopšte.


IZLOŽBA SVETLANE KANE RADEVIĆ - MOACG

Volonteri MOACG su imali priliku da vide fotografije iz Kanine lične arhive, namještaj koji je dizajnirala, originalne projektne planove i crteže na kojima je radila, kratki film o Kani u formi intervjua, kao i razna dokumenta vezana za njen rad i fotografije realizovanih projekata, koje svjedoče o njenoj veličini i talentu.


ANA LAZOVIĆ - IZLOŽBA SVETLANE KANE RADEVIĆ - MOACG

Ovo je jedna u nizu aktivnosti tima za kulturu MOACG koje su vezane za ulogu žena u umjetnosti, s akcentom na arhitekturu. Mreža za omladinski aktivizam prepoznaje važnost izuzetnih žena u crnogorskom društvu, kao i ulogu koju umjetnost igra u emancipaciji društva, te je ovaj događaj bio savršena prilika da sjedinimo te dvije vrijednosti u jednu aktivnost.


SOFIJA KIRSANOV - IZLOŽBA SVETLANE KANE RADEVIĆ - MOACG

IZLOŽBA SVETLANE KANE RADEVIĆ - MOACGコメント


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page