top of page

MLADI KORAČAJU PUTEM KA ZELENOJ PODGORICI


MOACG

Koordinator za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku, Aleksa Obradović održao je drugu po redu edukativnu radionicu pod nazivom ”Put ka zelenoj Podgorici" u Omladinskom klubu Podgorica.


Put ka zelenoj Podgorici

Radionica je održana u četvrtak, 21. septembra povodom Dana ekološke države Crne Gore, koja je 20. septembra 1991. godine, na Žabljaku postala prva ekološka država na svijetu.


Radionica je sprovedena kao druga u setu aktivnosti "Put ka zelenoj Podgorici" koja je sprovedena u partnerstvu Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i Kancelarije za mlade Glavnog Grada.


Put ka zelenoj Podgorici MOACG

Mladi su imali priliku da se upoznaju sa projektima, inicijativama i akcijama na temu ekologije i zaštite životne sredine koje su sprovedene u Podgorici, a koje se najviše tiču urbanizovanja i obogaćivanja zelenih površina, ali i redukcije zagađenja same životne sredine.


Diskutovalo se o ekologiji kao jednom od ključnih faktora održivog razvoja, koji su to ekološki problemi u Glavnom Gradu koji mladima posebno zapadaju za oko, a učesnici su iznijeli svoje ideje i očekivanja u pogledu rješavanja istih.


Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page