top of page

Gosti panel diskusije "Između stranica": Nađa Durković (ZUNS) i Radoman Čečović (profesor)

Updated: Jun 25, 2023

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore u saradnji sa Kancelarijom za mlade Glavnog grada i Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović" organizuje panel diskusiju pod nazivom "Između stranica", u susret Danu knjige, koji se tradicionalno obilježava 23. aprila. Panel diskusija zakazana je za petak, 21. april, sa početkom u 19 časova, a odviće se u Podgoričkoj knjižari koja se nalazi u Ulici slobode 13.

MOACG Između stranica Narodna biblioteka Radosav Ljumovic

Na panelu će govoriti Nađa Durković, urednica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva i profesorica književnosti, kao i Radoman Čečović, pisac i profesor književnosti, dok će se u ulozi moderatorke naći Sofija Kirsanov, koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG.



Panelisti će govoriti o krizi čitanja i krizi pisanja, o digitalnom dobu i njegovom uticaju na pisanje, čitanje i izdavaštvo; proučavanju književnosti u školama, o razlici između novih i starijih generacija, o kontekstima u koje književnost spada i koje stvara, a koji traju ili ne traju. Obradiće se i teme poput kulture čitanja, čitalačke pismenosti i čitalačkog identiteta, kao i mnoge druge teme u saglasju sa književnim iskustvom.


Govornici će sa mladima kroz svoje profesionalno i privatno iskustvo sa knjigom otkriti šta se to zapravo nalazi „između stranica“, a kroz diskusiju ćemo probati da pronađemo "srednje vrijednosti“ u okviru kojih se starije generacije mogu prilagoditi novima, a mladi usvojiti one navike i vrijednosti koje se stiču uz čitanje i pisanje, a koje su bezvremene i svemoćne.


Prijave se vrše najkasnije do petka u 12 časova zbog ograničenog broja mjesta.


Vidimo se!

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page