top of page

Bjelopoljke i Bjelopoljci žele gradski bazen i skijalište, a mladima treba ponuditi nove sadržaje

Updated: Oct 26, 2023


MOACG BANNER

Aktivisti Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore su u subotu, 14. oktobra 2023. godine sa info-štandom “Uprava za građane”, posjetili Bijelo Polje, gdje su razgovarali sa više od 120 građana i građanki. Tom prilikom oni su im predstavili zanimljive podatke o Partnerstvu za otvorenu upravu, nakon čega su kroz diskusiju građanima pružili mogućnost da ukažu na probleme sa kojima se susrijeću na lokalnom nivou, a govorili su i o načinima na koje oni mogu biti uključeni u proces donošenja odluka lokalne samouprave i državne uprave.


Bijelo Polje Uprava za građane MOACG

Građani su iskazali interesovanje da sa nama podijele neke od izazova i problema za koje smatraju da opterećuju stanovnike Bijelog Polja. Jedan od najvećih izazova za Bjelopoljce jeste nedostatak prilika za zaposlenje, a pored toga građanke i građani Bijelog Polja iskazali su nezadovoljstvo i povodom visoke stope inflacije, a naročito poskupljenja vode. Pored toga, sugerisali su i na problem sa psima lutalicama u gradu za koji je neophodno pronaći adekvatno rješenje.


Bijelo Polje Uprava za građane MOACG

Naši aktivisti ističu da su građani i građanke u Bijelom Polju izuzetno raspoloženi i otvoreni za saradnju sa lokalnom samoupravom na obostrano zadovoljstvo, te da su u razgovoru došli do brojnih ideja i inicijativa, a sve u cilju unprjeđenja kvaliteta života, te pospješivanja turističke ponude Bijelog Polja. Složni su da njihov grad treba što prije da da dobije gradski bazen i skijalište, a nadaju se i nastavku izgradnje kolektora. Mladi Bijelog Polja ističu da treba diversifikovati i povećati broj prilika za neformalnu edukaciju i druženje, te treba unaprijediti i obogatiti sadržaje za mlade. Pored prijedloga šta bi trebalo unaprijediti, građani su kazali da uočavaju i brojne pozitivne promjene, i nadaju se daljem razvoju grada.


Bijelo Polje Uprava za građane MOACG

Naši aktivisti su zainteresovane građane upoznali sa načinima na koje mogu osigurati ostvarivanje svojih ideja, poput građanske participacije u budžetskoj kontroli, e-Participacije i javnih rasprava.


Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page