top of page

sre 04. maj

|

Podgorica

MLADI SU U PRAVU - Prva radionica

Mladi će se upoznati sa Konvencijom o ljudskim pravima, različitim slučajevima koji se smatraju povredom ljudskih prava i ista povezati sa konkretnim situacijama. Predavanje će biti organizovano na interaktivan način, da mladi na edukativnom druženju mogu i da se oprobaju u zaštiti ljudskih prava.

Prijave su zatvorene
Pogledaj druge događaje
MLADI SU U PRAVU - Prva radionica
MLADI SU U PRAVU - Prva radionica

Vrijeme i mjesto

04. maj 2022. 18:00 – 20:30

Podgorica, Trg Nezavisnosti, br. 16 Vučedolska, Podgorica, Montenegro

O događaju

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Kancelarija za mlade Glavnog grada organizuju radionicu u nizu aktivnosti pod nazivom “Mladi su u pravu”. 

Mladi će se upoznati sa Konvencijom o ljudskim pravima, različitim slučajevima koji se smatraju povredom ljudskih prava i ista povezati sa konkretnim situacijama u našem društvu.

Na radionici će mladi saznati koje su to nacionalne i evropske institucije koje su odgovorne za monitoring poštovanja ljudskih prava i zaštite od povrede istih, koji su pravni ljekovi i kome se obratiti i kako.

Predavanje će biti organizovano na interaktivan način, da mladi na edukativnom druženju mogu i da se oprobaju u zaštiti ljudskih prava u simuliranim situacijama kršenja prava.

Radionica se održava u srijedu, 4. maja sa početkom u 18 h u Birziminium HUB-u (Centar kompetencija Podgorica kod Trga nezavisnosti). 

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 15 do 25 godina putem prijavne forme do utorka u 18 h.

Podijeli

bottom of page