Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore

Mar 7

Vukićević: Antikorupcijsko obrazovanje mladih ključno za jačanje integriteta

Antikorupcijsko obrazovanje mladih je od ključnog značaja za jačanje integriteta, naveo je predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) David Vukićević.

Učestvujući u međunarodnoj konferenciji „Jačanje odgovornosti: Osnaživanje napora protiv korupcije na Zapadnom Balkanu” održane u Tirani, Vukićević je pojasnio da su mladi nosioci razvoja država, i da posebnu energiju treba usmjeriti ka toj populaciji.

Na marginama konferencije, predsjednik MOACG je imao brojne tête-à-tête sastanke sa predstavnicima internacionalno prepoznatih međunarodnih organizacija i nacionalnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana, što predstavlja temelj za čvrste međunarodne saradnje MOACG u borbi protiv korupcije, koju mladi visoke svijesti o ovom pitanju, mogu značajno da pomognu.  Borba protiv korupcije i za društvo jednakih šansi i prilika za sve crnogorske građane je sastavni dio agende MOACG u okviru naših napora u cilju unapređenja položaja mladih.

Ministarstvo pravde Republike Albanije i ministarka javne uprave i borbe protiv korupcije Adea Pirdeni, uz podršku međunarodne nevladine organizacije Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC), su organizovali međunarodnu konferenciju.

Stavovi predsjednika MOACG Davida Vukićevića će prema riječima organizatora ući u finalne „Tirana conclusions“, dokument koji je vodilja svim uključenim akterima u sinhronizovanoj borbi protiv korupcije.